Apple benadert televisiezender voor Apple TV

Apple zou de televisiezender CBS hebben benaderd om programma's op de Apple TV uit te zenden. Het nieuwsfeit is interessant, omdat het aantoont welke richting Apple met zijn televisieplannen opgaat.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TVDe Amerikaanse televisiezender CBS zegt een aanbod van Apple te hebben afgeslagen. Apple wilde dat de zender zijn programma’s ging uitzenden via Apple TV, iets waarbij de reclame-opbrengsten gedeeld dienden te worden tussen CBS en Apple. Dit lijkt er op te wijzen dat Apple nieuwe mogelijkheden voor de Apple TV aan het verkennen is. Of de deal richting CBS te maken had met de huidige Apple TV of de veelbesproken HD-televisie van Apple is niet duidelijk.

Les Moonves, CEO van het Amerikaanse CBS, vertelde over Apple’s aanbod tijdens de bekendmaking van hun huidige cijfers. Hij deelde het feit, nadat iemand hem vroeg waarom CBS afspraken maakt met streamingdiensten die wellicht niet het geld hebben om een licentie te betalen. Volgens Moonves was het delen van reclame-opbrengsten met Apple de reden om uiteindelijk niet akkoord te gaan.

De laatste grote update van de tweede generatie Apple TV maakte het mogelijk om twee internetzenders in Nederland te bekijken: Wall Street Journal Live en MLB.tv. Of deze zenders ook reclame-opbrengsten met Apple moeten delen is niet duidelijk.

Geruchten over een door Apple ontwikkelde televisie circuleren al langer. De Amerikaanse New York Times is er inmiddels van overtuigd dat er een HDTV van Apple met Siri-bediening in productie is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 15:49
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.