Digitech iPB-10: maak van je iPad een volwaardig voetpedaal

Digitech heeft een voetpedaal voor bij je gitaar uitgebracht die gebruik maakt van de iPad. Door de tablet er in te hangen communiceert hij met alle functies van je versterker. Hierdoor wissel je makkelijk tussen programma's.

Digitech iPB-10Apps om muziek mee te maken zijn geen zeldzaamheid. Vooral sinds het door Apple ontwikkelde GarageBand verscheen, zijn ontwikkelaars constant op zoek naar nieuwe manieren om de iPad in te zetten voor muzikale creaties. Ook op accessoiregebied speelt er een hoop, zoals de iRig en iTar. De Digitech iPB-10 spant echter de kroon: dit accessoire tovert je iPad om tot een volwaardig voetpedaal voor gitaristen. Nou ja: in dit geval is de iPad bijna het accessoire.

Je steekt je iPad in het accessoire en sluit hem aan met een 30-pins connector. Vervolgens start je een bijbehorende app op, waar je de programma’s van de gitaar mee kunt afstellen. Je kunt met het pedaal schakelen tussen ieder programma. Op het scherm zelf kun je ook tijdens het spelen een andere versterker aantappen, waardoor het geluid dat het pedaal produceert verandert. Knoppen onderop het scherm laten je met extra precisie je gitaar afstellen.

De Digitech iPB-10 wordt geleverd via Totalsonic, een distributeur van Digitech-producten in Nederland. Het is echter een wat omslachtig proces om er achter te komen in welke winkel je hem precies mag kopen: je moet op hun website je postcode en e-mailadres invoeren, waarna zij voor je opzoeken waar de dichtstbijzijnde winkel is en je later een mailtje sturen. Ook kost het apparaat aardig wat: de adviesprijs in Nederland is 580 euro.

Eerder dit jaar kwam er nog een voetpedaal voor de iPad uit: de StompBox. Deze is een stuk kariger wat betreft functies, maar met zijn 99 dollar ook een stuk goedkoper.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2011, 11:06
Categorieën Accessoires, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.