Aantal iPhone 4S-gebruikers meldt echo, ruis en geen gehoor tijdens het bellen

iPhone 4S-gebruikers vertellen op het Apple supportforum dat ze last hebben van de nodige problemen bij het bellen. De topics zijn inmiddels zo groot dat het niet duidelijk is of het een kleine minderheid is.

iPhone telefoonOp het Amerikaanse supportforum van Apple beginnen er steeds meer klachten op te duiken over problemen bij het bellen. Tijdens een telefoongesprek worden de klagers geplaagd door echo’s, ruis en soms zelfs totaal geen geluid. Wat de problemen veroorzaakt en hoeveel mensen er last van hebben is niet duidelijk: twee topics op het supportforum zijn inmiddels ieder 15 pagina’s lang. Ook op ons eigen forum duiken er steeds meer klachten op over geluidsproblemen.

Eén gebruiker vertelt hoe hij tijdens een handsfree-gesprek altijd last heeft van echo’s op de iPhone 4S. De echo vindt volgens hem pas plaats na een tijdje: soms laat hij 30 seconden op zich wachten, maar het kwam ook voor dat hij negen minuten lang een echoloos gesprek voerde. Hij zou inmiddels al drie paar handsfree oordopjes hebben geprobeerd. Anderen vertellen dat zij bij één op de tien gesprekken niet degene aan de andere kant van de lijn kunnen horen.

Een ander ongeveer even lang topic op het supportforum wijdt uit over problemen met ruis op de lijn. Zowel bij uitgaande als binnenkomende telefoongesprekken zouden gebruikers veel storing op de lijn horen. Sommigen zeggen dat het probleem aanhoudt nadat ze hun iPhone hadden geruild voor een nieuwe bij Apple.

Op ons eigen forum zijn er ook een aantal klachten opgedoken, vooral over de ruis tijdens het bellen. Forumlid Matthijst heeft een geluidsopname gemaakt van de ruis en op YouTube gezet.

Hoe grootschalig deze problemen voorkomen bij de iPhone 4S is niet duidelijk. Op het forum van Apple vind je eigenlijk alleen maar gebruikers die last hebben van de problemen, terwijl iPhone 4S-bezitters zonder problemen (uiteraard) weinig van zich laten horen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2011, 14:34
Categorie iDevices
Onderwerpen bellen, echo, iPhone 4s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.