Reacties voor: Apple onderzoekt automatische bloeddrukmeter

Apple legt in een patent uit hoe een automatische bloeddrukmeter zou moeten werken. Zo'n bloeddrukmeter waarschuwt bij afwijkende waarden.
Lees het complete artikel → Apple onderzoekt automatische bloeddrukmeter
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Deze functie zou toch in de 1e versie van de Apple watch komen?

  2. @Madelief: Hoe vind ik terug dat op welke datum en tijd bij mij in rust een hoge piek plaatsvond in de hartslag meting
    Ik kreeg al een seintje op Mn watch
    Maar waar vind ik het terug

  3. @Mc Geschiere: Geen idee, ik heb geen Apple Watch, het ontbreken van de bloeddrukmeter is daar debet aan.

  4. Grote #FAIL van Apple: deze functie zou al in de allereerste Apple Watch komen, zo leek het, toen Apple in 2014 een aantal bekende medische specialisten had aangenomen.
    Gedacht werd, dat behalve bloeddruk meten ook bloedzuurstofgehalte en bloedsuikergehalte gemeten zou kunnen worden. Daarmee zou de Apple Watch een belangrijk instrument worden voor mensen met hart- en vaatziekten, maar ook voor sporters. Er ging zelfs het gerucht dat Apple testte met het maken van een hartfilmpje door de Apple Watch.

    Op de Keynote waarop de Watch werd gepresenteerd kondigde Tim Cook zelfs een experiment aan in samenwerking met het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen, waarin getest zou worden dat de Apple Watch in noodgevallen familieleden of zelfs arts of ambulance automatisch zou waarschuwen. Het logo van het Radboud werd zelfs geprojecteerd.

    Het leek veelbelovend. Maar toen de Apple Watch uitkwam: niéts van dit alles…! ‘Late toestemming van de Amerikaanse medical association werd gezegd. Het zou wel in de vólgende Apple Watch komen… maar nee! Om dan nu na jaren te komen met een connectie met een extern apparaat van een andere fabrikant zou wel héél armetierig zijn.. 😑

  5. @Macaanzee: Juist, zo was het.
    Had de AW dit in zich gehad, dan had ik er een aangeschaft.
    Nu hoef ik hem niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.