koptelefoon-iphone-podcasts

Reacties voor: Audioboeken van Apple worden nu voorgelezen door een computerstem

“Verteld door Apple Books”
Er zijn nieuwe stemacteurs beschikbaar voor audioboeken bij Apple Books, maar het zijn geen mensen. Apple is begonnen met het publiceren van audioboeken die door een computerstem worden voorgelezen. Hiervoor gebruikt het systeem geavanceerde text-to-speech-technologie - en het klinkt eigenlijk best goed!
Daniel Vischjager -

Reacties: 5 reacties

  1. I 🥰 Madison

  2. Ongelooflijk hoe goed de stemmen klinken! Helemaal niet monotoon, heel knap gedaan.

  3. Origineel geplaatst door Mariska
    Ongelooflijk hoe goed de stemmen klinken! Helemaal niet monotoon, heel knap gedaan.

    Wow, super goed. Door mijn visuele beperking maak ik heel vaak gebruik van luisterboeken. Dit gaat wellicht nooit gedaan worden in het Nederlands, maar indien wel, zou ik er geen moeite mee hebben om naar zulke stem te luisteren.

  4. In dit artikel klinkt het alsof Apple iets nieuws heeft verzonnen: een computerstem om boeken voor te lezen?

    Ik gebruik al ruim tien jaar de app Voice Dream om met een heel natuurlijke stem digitale boeken te laten voorlezen. We hebben dan ook honderden (studie) boeken (meestal Nederlands) op deze manier ‘gelezen’. Ik ben ook oprecht verbaast als ik merk dat maar zo weinig mensen dit weten/gebruiken. De stemmen die je kunt kiezen klinken erg natuurlijk, maar missen natuurlijk de emotie die een mens gebruikt bij het voorlezen. Dat is niet anders dan wanneer je het zelf leest. (De emotie ‘verzin’ je er zelf bij.)

    Ik snap de ‘ophef’ dus niet over deze stap van Apple. Wederom zullen we moeten wachten op een Nederlandse stem. Ik zeg gewoon: de app Voice Dream aanschaffen, een kwartiertje jezelf de tijd geven om te wennen aan een ‘emotie-loze’ stem en dan het gemak van overal kunnen lezen terwijl je lekker wat anders doet: klussen, boodschappen, met je ogen dicht in bad of het openbaar vervoer, enz.

  5. @Martin: Kun je wat specifieker zijn. Zoeken op “voice dream” geeft 0 resultaat.

    Edit: Sorry, op Google gevonden. Pittig prijsje!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.