Apple AR-bril concept door iDropNews en Martin Hajek: twee modellen

Zo kan Apple’s bril voor augmented reality eruit zien

Ook zo benieuwd naar Apple's AR-bril? Dit concept laat zien hoe het design eruit kan zien, gemaakt van glas en met een subtiele notch voor camera's en sensoren.

Apple zou volgens hardnekkige geruchten werken aan een bril voor augmented reality. Di zou de komende twee jaar wel eens op de markt kunnen komen. Hoe de bril eruit ziet, is nog een groot raadsel maar het wordt vast niet zo’n bakbeest als de meeste VR-brillen (die qua technologie trouwens ook heel anders werken). De mensen van iDropNews besloten eens te kijken hoe de ‘Apple Glasses’ eruit zouden kunnen zien. Ze schatten dat de prijs rond de $1.000 zal liggen.

Concept Apple AR-bril
Het montuur van de bril is gemaakt van metaal, met een notch bovenin voor de camera’s, sensoren en draadloze antennes. Het display projecteert de informatie, waarbij je toegang hebt tot Siri, het tijdstip en de voortgang van je activiteitenringen en een indicator voor de batterijduur.

Apple AR-bril concept door iDropNews en Martin Hajek: twee modellen

Het concept is overigens gemaakt door Martin Hajek, de Nederlander die in het begin nog wel eens goede inschattingen maakte van toekomstige producten, maar zich daarna specialiseerde in wat minder realistische plaatjes met overdreven krassen en gebruikssporen. Die zien we bij deze bril niet terug.

Apple AR-bril concept door iDropNews en Martin Hajek: meerdere varianten

iDropNews heeft allerlei eerder verschenen informatie erbij gezocht, zoals de talloze patenten die de afgelopen jaren zijn verschenen. De lenzen zijn volgens die informatie de plek waar de AR-technologie in is verstopt. Dit werkt wellicht met een kleine micro-projector die in het brilmontuur is gebouwd.

Apple AR-bril concept door iDropNews en Martin Hajek: scherm

Opladen doe je op een draadloze oplader met Qi. Brildragers zullen zich misschien afvragen of een bril met de glazen omlaag neerleggen wel zo’n goed idee is, vanwege de kans op krassen.

Apple AR-bril concept door iDropNews en Martin Hajek: oplader

Hoe serieus moeten we deze renders nu nemen? Wij denken dat het niet al te realistisch is. Het is leuk om erover te speculeren, maar nog niemand kan nu al inschatten voor welk design Apple heeft gekozen. Dat het lijkt op een bril met twee glazen en pootjes op je oren, is iets waar wij ook wel op durven te gokken. Maar het is leuk om eens te fantaseren.

Apple AR-bril concept door iDropNews en Martin Hajek: pootjes met logo

De AR-bril van Apple zou op z’n vroegst in 2019 of misschien 2020 op de markt kunnen komen. Tijdens de CES-beurs in Las Vegas zou Apple hebben gesproken met diverse leveranciers die componenten kunnen leveren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2018, 9:14
Categorie Geruchten
Onderwerpen augmented reality, bril

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.