AR-brillen

Gerucht: ‘Apple sprak deze week met fabrikanten van AR-brillen’

Apple zoekt componenten voor een toekomstige AR-bril. Die heeft intern codenaam T288 en Apple zou tijdens CES 2018 zijn gaan shoppen voor onderdelen en partners.

Apple zou tijdens de consumentenelektronicabeurs CES 2018 hebben gesproken met meerdere fabrikanten van AR-brillen en onderdelen daarvan. Het wakkert de geruchten aan dat Apple nog steeds denkt over een speciale bril voor augmented reality.

‘Apple sprak met AR-brillenmakers’

Ook andere techbedrijven zouden tijdens de beurs afspraken hebben gehad met AR-toeleveranciers, zo meldt Bloomberg. LG en Samsung zouden al onderdelen hebben besteld, terwijl Google, Facebook, Snap en Xiaomi ook interesse zouden hebben getoond.

AR-brillen

Wij zijn natuurlijk vooral benieuwd met welke toeleveranciers Apple heeft gesproken en of daar misschien aanwijzingen uit te halen zijn om wat de plannen zijn. Voor Apple’s AR-bril met codenaam T288 is is een eigen besturingssysteem nodig, die de naam rOS (reality OS) zou hebben gekregen. Voor de bediening denkt Apple aan Siri-commando’s, een aanraakgevoelig paneel en/of hoofdbewegingen.

De software kan Apple in eigen huis ontwikkelen, maar voor het scherm en de processor heeft Apple toeleveranciers nodig. Voor virtual reality op de Mac heeft Apple al een partner gekozen: HTC.

Tijdens de CES heeft HTC een opvolger van de HTC Vive aangekondigd, die hopelijk ook geschikt is voor VR-ontwikkeling op de Mac. Deze heeft twee OLED-schermen, mooiere graphics en een ingebouwde koptelefoon met versterker voor een nog rijker geluid. Ook zit de HTC Vive Pro lekkerder op je hoofd.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2018, 19:17
Bron Bron Bloomberg
Categorie Geruchten
Onderwerpen augmented reality, virtual reality

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven?
Meld het ons!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.