AirPower draadloze oplaadmat

Apple krijgt rechten voor handelsmerk van de AirPower

Apple heeft pas onlangs de rechten gekregen voor de AirPower-handelsmerk. Staat nu niets meer een snelle komst van de draadloze oplaadmat nog in de weg?

Het lijkt er sterk op dat Apple meer maatregelen genomen heeft om de AirPower binnenkort uit te brengen. We schreven eerder al over een nieuwe verborgen AirPower-afbeelding op de Apple-website (die inmiddels offline is gehaald) en nu blijkt dat Apple eindelijk de rechten voor het AirPower-handelsmerk verkregen heeft, zo ontdekte MacRumors.

Apple krijgt AirPower-handelsmerk

Het verkrijgen van de rechten voor het AirPower-handelsmerk ging niet zonder slag of stoot. In de zomer van 2018 zou Apple voor het eerst geprobeerd hebben om de naam AirPower in handen te krijgen. Toen bleek dat het bedrijf Advanced Access Technologies eerder al een verzoek had gedaan op de naam AirPower. In december 2018 werd de naam inderdaad onder voorbehoud toegekend aan Advanced Access Technologies. Andere bedrijven kregen vervolgens de mogelijkheid om hier tegenin te gaan. Dat is precies wat Apple afgelopen januari deed. Als belangrijkste reden noemt Apple dat het door Advanced Access Technologies geregistreerde handelsmerk botst met Apple’s eigen handelsmerken AirPlay, AirPods, AirPrint en AirPort.

AirPower handelsmerk.

Sindsdien vecht Apple de eerdere toewijzing aan, tot eerder deze week. Inmiddels heeft Apple een advocaat in de arm genomen, zodat ze de rechten voor het handelsmerk kunnen kopen van Advanced Access Technologies. Apple heeft de rechten nodig om het product uit te brengen. Nu Apple een andere strategie gebruikt heeft, lijkt het erop dat de AirPower snel beschikbaar kan komen.

Het blijft spannend of Apple er inderdaad in slaagt om de AirPower snel uit te brengen. Inmiddels stapelen de bewijzen zich op dat Apple meer vorderingen gemaakt heeft. Zo is er in iOS 12.2 code voor de AirPower toegevoegd, zodat alles goed met elkaar samenwerkt. Het zou kunnen dat Apple alle benodigde maatregelen voor de release afgerond heeft, zodat de AirPower misschien wel vandaag beschikbaar komt. Een release tijdens het event van maandag lijkt onwaarschijnlijk, aangezien bronnen eerder al voorspelden dat er geen hardware aan te pas zou komen. Een andere optie is dat Apple de oplaadmat later deze lente uitbrengt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2019, 9:50
Bron Bron MacRumors
Categorie Apple
Onderwerp airpower

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.