Stamplay-logo.

‘Apple neemt Italiaanse startup Stamplay over, gespecialiseerd in automatiseringen’

Volgens bronnen heeft Apple de Italiaanse startup Stamplay overgenomen. Stamplay is gespecialiseerd in automatiseringen voor bedrijven en heeft onder andere samengewerkt met Visa.

Eens in de zoveel tijd neemt Apple kleinere bedrijven en startups over. Vaak gaat het om bedrijven die gespecialiseerd zijn in een bepaald gebied waar Apple hulp bij kan gebruiken. Volgens de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore heeft Apple de Italiaanse startup Stamplay overgenomen. Maar wat gaat Apple hiermee doen?

‘Apple neemt Stamplay over’

Stamplay is opgericht door Nicola Mattina en Giuliano Iacobelli. Het bedrijf houdt zich bezig met automatiseringen. Ze zorgen volgens hun eigen website voor een ‘low code workflow automatiseringsplatform’, waardoor bedrijven handmatig werk kunnen automatiseren voor alledaags gebruik. Het werk van Stamplay is dus op veel plekken toe te passen. In 2016 werkte het bedrijf samen met Visa en bouwde systemen voor betalingen. Ze wonnen het Everywhere Initiative-project van Visa, waarbij nieuwe startups beloond worden.

Stamplay kan helpen bij allerlei diensten en producten van Apple. Het kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een verdere verbetering en uitbreiding van Apple Pay. Volgens geruchten kondigt Apple maandag een eigen Apple Pay-creditcard aan, in samenwerking met een Amerikaanse bank. De overname kan ook van pas komen bij het verwerken van de betalingen voor nieuwe diensten die Apple maandag onthult. Tijdens het aankomende event komt Apple met een dienst voor kranten en tijdschriften en een eigen videodienst.

Apple heeft nog niet gereageerd op de overname. Bij dergelijke berichten reageert Apple meestal met een algemeen statement dat ze zo nu en dan kleinere bedrijven overnemen, zonder er verder inhoudelijk op in te gaan. Zo’n statement is er voor deze overname van Stamplay nog niet. Wel is de website van Stamplay de afgelopen weken een stuk beperkter geworden, wat meestal een teken is dat er inderdaad sprake is van een overname. De Italiaanse krant meldt verder nog dat Apple zo’n vijf miljoen euro betaald zou hebben voor de startup.

Eerder deze maand bevestigde Apple de overname van Laserlike.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.