Reacties voor: Apple aangeklaagd wegens breekbaar glas iPhone 4

Een Amerikaanse consument heeft Apple aangeklaagd wegens misleiding dat het glas van de iPhone 4 veel sterker zou zijn dan bijvoorbeeld plastic. De man, bij wie het glas van zijn iPhone 4 brak, wil zijn geld terug van Apple.
Lees het complete artikel → Apple aangeklaagd wegens breekbaar glas iPhone 4
Michel Lusthof -

Reacties: 105 reacties

  1. die van mij viel van een nog lagere hoogte en was ook kapot. hoop dat dit ook geldt voor Nederland als het opgelost kan worden

  2. Waarom breekt dat glas zo snel bij iedereen. Mijn iPhone 4 is al een keer erg hard op de hoek van mijn nachtkastje terecht gekomen. Helemaal niks te zien :S

  3. Als deze klant deze zaak zou winnen is ‘t hommeles!

  4. Heb vandaag weer net een nieuwe gekregen van de verzekering. Mijn 4 viel ook van een meter hoogte. Lang leve de verzekering! Hoop dat er wat aan word gedaan

  5. Mooi! Hoop dat ie gelijk krijgt!

  6. $252 is niet veel….

    Ik liet mn 3Gs vallen van een krukje van ongeveer een halve meter/75cm, en toen was mn scherm WEL kapot…

  7. Origineel geplaatst door Rik
    Heb vandaag weer net een nieuwe gekregen van de verzekering. Mijn 4 viel ook van een meter hoogte. Lang leve de verzekering! Hoop dat er wat aan word gedaan

    wat voor verzekering heb je dan?

  8. Amerika maakt zijn reputatie als ‘sue-culture’ wel weer waar…

  9. Bij mij ook gevallen in de auto op de vloer waardoor ik tegen een voorstander ben gereden, die kon niet op de vergadering komen vervolgens werdt die vergadering gecancelled en ging de beurs ten onder, als gevolg daarvan kon van het betreffende bedrijf de aansturing niet meer met goed vervolg continueren en daardoor kantelde er een tanker in de rijn, een piloot zag dit en liet zijn landingsgestel te vroeg uit waardoor de landing te stug ging en de passagiers schrokken. Die kregen hierdoor een minderwaardigheidscomplex en konden niet meer solliciteren op hun ambitieuze functie. ALLEMAAL DOOR MIJN IPHONE 4. Steve ik kom je uitkleden!!!

  10. Origineel geplaatst door Rens Verhoeven
    Waarom breekt dat glas zo snel bij iedereen. Mijn iPhone 4 is al een keer erg hard op de hoek van mijn nachtkastje terecht gekomen. Helemaal niks te zien :S

    Zou zeggen “nog een keer proberen” ….. misschien lukt het de tweede keer wel 😉

  11. Ik ben ook veel te bang dat-ie stuk valt.
    Ik heb er daarom een (namaak)lederen hoesje omheen (paar dollar van dealextreme).
    Maakt ‘m niet mooier … maar geeft me wel wat meer mentale rust 🙂

  12. Typisch voorbeeld van die achterlijke Amerikaanse “I sue you” cultuur. Deze kan in de categorie “ik wist niet dat je cavia’s niet in de magnetron mag zetten en eis daarom een schadevergoeding”. Ofwel: volstrekt kansloos, zielig en dom.

    Idioot, natuurlijk gaat een iPhone stuk als je hem laat vallen! Ik kan nog 30 telefoons meer op noemen die stuk gaan. Ik durf te wedden dat mijn laptop ook barst als ik die van een meter hoogte laat vallen. Oplossing: NIET LATEN VALLEN!

  13. Laat m dan niet vallen… zucht….

    Wat zou apple dan moeten doen? kogelwerend glas? Dubbel glas van een cm of 5? Nee natuurlijk niet…. Stumpertds….bah

  14. er zijn ook altijd mensen die ergens een slaatje uit proberen te slaan.. accepteer dat de iphone door je dochter gevallen en verhaal het op en verzekering…

    geloof best dat het glas van de iphone 4 sterker is dan de 3gs.. alleen als de telefoon net verkeerd neer komt breekt het gewoon..

    dat is met een drinkglas ook.. soms kan het een val van het aanrecht overleven en als je het simpel weg zet breken…

  15. @Ferhad: Je mag je iPhone niet vasthouden in de auto xD

  16. Ik hoop toch echt dat dit opgelost is bij de IPhone 5. Bij mijn Iphone 4 is ook het glas stuk na een relatief kleine val. Heb wel een nieuwe gekregen van mijn werkgever maar dit is niet goed. Kom maar op met die nieuwe versie! Ik ga voor de 5!

  17. Ik was ook verbaasd over het gemak waarmee het glas van mijn iphone 4 kapot ging. Heb 200 Euro moeten bijbetalen om een nieuwe te krijgen. Ben benieuwd waar dit op uit draait, want het lijkt me een fout van de gebruiker. Maar als Apple inderdaad adverteerde met 20 of 30 x beter glas, dan was dat inderdaad niet zo slim van ze.

  18. Telefoon van mn zusje viel ook van een kleine hoogte, ook glas kapot aan de achterzijde, maar er staat mij iets bij dat alleen de voorkant was voorzien van het speciale glas. en een achterkant van een 3G(s) is niet te vergelijken van een iphone 4
    (Red.) Reactie aangepast.

  19. Mijn glas van 3G is ook kapot wil zeggen dat ik gelijk moet gaan aanklagen. Heb nu een iPhone 4.

    Die amerikaan draait een beetje door.

    Nou het glas van de iPhone 5 wordt gemaakt door NASA nou nou.

  20. Mijn iPhone 3G is al zooo vaak gevallen op beton, steen, parket.. Van zo’n 1,5m telkens en op enkele schramme op de hoeken na, niets te zien! Lang leve de oude iphones! 😀
    Hoop wel dat de 5 dan steviger wordt, want mijne is door traagheid wel aan vervanging toe 😉

  21. @adwkelly: Daz een goeie!!! hahaahahaaaa 😀

  22. Ik ga de aannemer van mn huis aanklagen! Die steen ging dwars door de ruit heen.. Kan hij niet gewoon onbreekbaar glas leveren?

    Wat een onzin.. Glas is breekbaar dat is bekend.. Mensen moeten gewoon voorzichtig doen met hun spullen..
    Aanwijscultuur.. Als iets stuk gaat is het NOOIT de schuld van de gebruiker…

  23. Dat gemekker altijd: een collega van mij liet zijn gloednieuwe Blackberry uit zijn handen vallen; ook kapot. Waarom Apple altijd het bokje is begrijp ik niet.

  24. Origineel geplaatst door adwkelly
    Mijn glas van 3G is ook kapot wil zeggen dat ik gelijk moet gaan aanklagen. Heb nu een iPhone 4.Die amerikaan draait een beetje door.Nou het glas van de iPhone 5 wordt gemaakt door NASA nou nou.

    Die amerikaan draait helemaal niet door. het gaat om het volgende:

    Apple beweert het sterkste glas nu voor zijn iphone 4 te gebruiken. Dat het niet kapot te krijgen is.

    Gebruiker beweert dat het glas helemaal niet het sterkste is en dat het wel degelijk kapot te krijgen is.

    Een iPhone is een gebruiksvoorwerp en kan vallen. Als je dan adverteert dat je het sterkste glas gebruikt welke niet kapot te krijgen is en de iphone valt van 1 meter en het is zodanig kapot als op de foto, dan heeft Apple je gewoonweg misleid.

    Gooi namelijk maar eens iets van plastic een meter af op de grond. Ik durf met enige zekerheid te zeggen dat je niets zal zien. Apple beweert dat je 30 keer zeker niets zal zien bij de iphone 4. Dan komen de resultaten van verzekeringsmaatschappijen en dan blijkt het helemaal niet zo te zijn. Dan heeft Apple de boel misleidt door te roepen dat ze het sterkste glas gebruiken en 30 keer sterker is dan plastic.

    Conclusie, amerikaan slaat niet door. Amerikaan komt op voor hetgeen wat hem overhaalde om de iphone 4 te kopen.

    Daarbij komt neer dat het ontwerp van de iphone 4 mislukt is. Het glas rust op de aluminium rand waardoor het glas een stuk gevoeliger is. Alle reclamespotjes, rapporten van verzekeringsmaatschappijen en ervaringen van consumenten bij elkaar leggend zal de rechter niets anders beoordelen dat de consument is misleid.

  25. Ik reed gisteren met mijn auto tegen een muur. Heel mijn bumper is beschadigt. Mag ik nu een nieuwe?

  26. Jullie hebben gelijk, al die grote praatjes over dat harde glas( zogenaamd) bij mij zat er in de eerste week al een dikke kras aan de voorkant waar ik me toch een beetje aan stoor als je een 2 jarig abbotje afsluit bij onze vrienden van t-mobile, en er ook nog is 8 weken op heb zitten wachten. En een verzekeringetje van 15 euro in de maand voor dit soort dingetjes is natuurlijk wel aan te raden. Ik vind dat dit soort dingen gewoon in de wettelijke fabrieksgarantie moeten vallen. Als ze er dan zo mee te koop lopen. Verder blijft het een top toestel en ik heb al bijna 5 jaar een iphone. Dit soort dingetjes blijven jammer…

  27. Ten eerste een iPhone is geen voorwerp om te laten vallen, en als je hem laat vallen wie zijn schuld is het dan die van Apple of van de eigenaar? En ten tweede als je een andere tel. Laat vallen gaat ie ook stuk.

  28. Mijn 3gs van tv laten vallen de op de grond stond – 35 cm daardoor zit er nu een dikke barst in.

  29. Sjonge jonge. Het zegt het al…GLAS! Dat is niet onbreekbaar. Wanneer leren ze t eens. Laat je hem vallen, grote kans dat die barst. NeXT!

  30. Tjonge jonge, Apple aangeklaagd wegens BREEKBAAR GLAS… Ze hebben weliswaar magische dingen, maar ze kunnen niet toveren, hè!

  31. Heb mijn iPhone 4 al meer als 5 keer laten vallen op m’n stenen vloer vanaf tafelhoogte. Nog helemaal niks mee aan de hand. Wel een incase hoesje eromheen maar die is ook nog heel.

    Wel ff afkloppen dat het de volgende keer nogsteeds goed gaat…

  32. Sja, je kan alles altijd leuk onder wetboek 7 artikel 6 gooien, maar toch is het lastig als je bij het minst geringste al een barst in je telefoon hebt zitten. Hopelijk weten ze dit bij de iPhone 5 op te lossen. Zou een droom-keynote zijn als Steve Jobs (of nu misschien Tim Cook dan) even het puntje degelijkheid aanhaalt. Maar zoals ik al zei, zal dat een droom-keynote blijven naar mijn idee.

  33. @jajaohnee: Echt waar, ik heb het glas van mijn 3G wel eens laten repareren voor €30, kan me niet voorstellen dat dan veel duurder is voor de iPhone 4.

  34. Dit kan alleen in Amerika …

  35. Ik heb ook nooit begrepen waarom Apple toch steeds weer uiterlijk design belangrijker vindt dan bruikbaarheid/uiterlijke duurzaamheid.

    De 1e iPods waren krassenmagneten, glimmend plastic en chroom, kom op zeg. Later kwam de touchscreen, prachtig, werkt goed maar oh wee als het een keer zou vallen.

    Het glas op zich is niet het probleem maar het feit dat dat glas tot (vlak) aan de rand van de iPhone/iPod doorloopt en bij een val een grote kans heeft de grond te raken, dáár gaat het mis! Bumpertje eromheen en het probleem is opgelost maar helaas is het toestel dan weer een tikje groter en minder strak.

    Maak nou eens een mooi aluminium frame Apple, werkt erg goed voor de MacBooks en de iPad (die ook wel eens een val maken).

  36. Qua valschade is de 3G(s) veel beter qua design; het glas ligt in een rubberen randje die de stoot of schok absorbeert.
    De iPhone 4 heeft dat niet, valt ie net goed (of verkeerd) dan breekt idd het oersterke glas. Ik heb zelf ook geen bescherming en mijn iPhone 4 is ongeveer 3 of 4 keer gevallen van bedhoogte, maar op een houten vloer. Gelukkig steeds niks gebeurd. Ik heb wel zon doorzichtige screenprotector, ik geloof dat die ook een heel klein beetje het glas ‘bij elkaar’ houd igg van vallen of stoten…

  37. Die arrogante babbels ook altijd van Apple.
    Jaren geleden was 1 van de eerste MacBook Pro behuizingen van het “allersterkste, chemisch onaantastbare en inerte” ruimtevaartmateriaal: titanium.
    Nou, alleen maar ellende met krassen en bruine verkleuringen.
    Dus nu allemaal simpel Alu en is de Unibody constructie van dit zachte spul toch veel steviger.
    Ze moeten in het begin, als wij gebruikers betalende betatesters zijn, eens een beetje leren dimmen.

  38. Triest verhaal. Niks is gemaakt om te vallen (op stuiterballen etc na) dus ga niet moeilijk doen. Niemand zeurt over Blackberry of htc als die kapot gaan door vallen. Ik heb Apple wel horen zeggen dat het sterker was maar zeker niet onbreekbaar.. Dus dit wint hij niet

  39. Het klopt… Bij mij gleed hij van de bank en een hele barst door t scherm… Moest verdorie nog dik bij dokken voor de reparatie.

  40. Mensen moeten toch echt het verschil leren. Hard≠Taai. Hardheid is zelfs vaak evenredig aan brosheid (zie titanium). Hardheid heeft dus NIETS te maken met breken.

  41. Ja want alles wat je van een meter laat vallen valt precies hetzelfde:-S
    Die dochter moet gewoon voorzichtig zijn en dat ding vasthouden, een IPhone blijft een kwetsbaar ding, net als alle smartphones eigenlijk;)

  42. Tja, heb net mijn toestel terug nadat hij gevallen was en het scherm naar de filistijnen was. Eerste keer dat hij viel en meteen raak, maar uiteindelijk heb ik hem zelf laten donderen, dus eigen schuld dikke bult (barst)!

    Moet wel zeggen dat ik denk dat het glas lang niet zo sterk is als Apple beweert..

  43. @OptimusPrimeNL: ik was in het buitenland met weinig tijd. Appleshop was bereid om me een nieuwe iphone te geven tegen betaling van Eur 200

  44. Die man heeft gelijk Apple beloofde gorilla glas zo sterk als wat het porseleinen servies van mijn opoe breekt niet zo snel sla van mijn aaifoon

  45. 200$? Hoe komt hij voor dat bedrag Aan een iphone4?

  46. Apple zegt niet dat het glas STERKER is dan plastic, ze zeggen dat het STIJVER is en HARDER…

    Dit glas is daardoor minder krasgevoelig, maar breekt nog steeds. Misschien zelfs wel sneller?

    Maar het punt is, Apple verkoopt de telefoon niet met de woorden, dit glas gaat minder snel kapot dan plastic. Ze zijn ook niet dom. Wat je ze kwalijk kunt nemen is dat het niet echt slim geweest is om een telefoon te fabriceren met twee oppervlakken van glas die uitsteken.

    Maar goed, iedereen die een iPhone4 koopt die weet dat, dus als je hem daarna kapot laat vallen dan vind ik niet dat je Apple de schuld kunt geven.

  47. @carlo: ik heb een verzekering bij Pro Assist. Belgarant Onbezorgd heet het.
    €10,- in de maand. Verzekert tegen water/valschade en diefstal en een vergelijkend leentoestel terug!

  48. Bij mijn nieuwe iPhone 4 nog geen 2 weken en het was al gebarsten. Dus heb ik er maar een modding achter kant opgezet. En maakt hem ook mooier 🙂

  49. Het gaat er niet om dat het glas kapot gaat, maar om het feit dat Apple beweert dat het glas onbreekbaar is.

    Als je dit durft te beweren en het blijkt vervolgens niet waar te zijn… noemen ze dat misleiding.

    Eigenlijk… als je erover na gaat denken….
    Apple maakt een mooi design product, maar is zo ontzettend kwetsbaar dat je je designer phone moet beschermen met een hoesje zodat je het design niet meer ziet….

    Je moet het Apple nageven (of eigenlijk de marketing mannen en vrouwen) dat ze een dergelijk product wel verkocht krijgen 😉 We krijgen er maar niet genoeg van 😛

  50. Hoe harder hoe breekbaarder?

  51. @Alex: My point exactly.

  52. @Arie fct: Nee hoor dat kan hier ook wel, niet zo overdrijven jullie man! Jullie doen alsof hij miljoenen wil!
    Apple zegt wel degelijk in hun filmpje alsof ze onbreekbaar helicopterglas etc hebben sterker dan ooit!
    Blijkbaar overdrijft Apple weer eens behoorlijk en is het lang zo sterk niet als ze beweren, die man heeft gewoon een punt!

  53. @Alex: En hier ben ik het mee eens!

  54. @Pieter: Mijn Plastieke Macbook is van 2 meter gevallen niks aan :p

  55. Beetje suggestief artikel.
    Heli’s en HST’s zijn ook kapot als je ze van een meter laat vallen, duurzaam heeft meerdere betekenissen en als je iets laat vallen; eigen schuld. Welcome to the real world.

  56. @OptimusPrimeNL: Bij de 3gs zit het glas en de “touchscreensensor” apart dus alleen het glas dient vervangen te worden. Bij de ipad en 4 zit de “touchscreensensor” in het glas gebakken…

  57. Het is ook heel sterk glas, alleen is het dun. Ik geloof vast wel dat het net zo sterk is als dat van een helicopter, alleen waarschijnlijk is dat glas van die heli niet net zoals bij de iPhone iets meer dan 1mm dik.. Ik hoop van harte dat deze man verliest, tis al stom als je er een kind mee laat spelen. En van 1 meter is ook wel erg hoog!

  58. mijn 3gs al meerdere keren laten vallen ook goeie harde vallen en nog steeds niks aan de hand. gelukkig

  59. @Henri: Liquidmetal maybe…..

  60. Je moet je iPhone ook niet aan je kinderen geven, dat is vragen om moeilijkheden.

  61. Even een citaat van macrumors.com:

    Apparently fed up and pissed off, California resident Donald LeBuhn filed a class action lawsuit earlier this week in L.A. County against Apple, claiming the company knows about the design flaw and refuses to warn consumers that “normal” use leads essentially to a broken phone.

    Oftewel, deze man is niet wijs, je telefoon van 1 meter hoogte laten vallen hoort NIET bij normaal gebruik.

  62. Ik begrijp dat de Apple-fanboys schrikken als er wat negatief wordt gezegd over de iPhone, maar zie het even door een niet gekleurde bril:

    De klager zegt dat Apple misleidt door claims te maken over het glas van de iPhone4 die niet waar zijn. Mocht dit waar zijn, dan is dit verboden in de VS en in NL. De rechter zal bepalen of de klager in zijn recht staat.

    Het gaat er dus niet om of een telefoon kapot gaat door een val van een meter. Het gaat er niet om dat Apple gepakt wordt voor zaken waar een HTC ook niet tegen kan. Het gaat om, in de ogen van de klager, onterechte uitlating van Apple wbt het glas, en de misleiding van de consument hierdoor. Dat is het probleem. Prima dat een rechter dat uit gaat zoeken.

    Het maakt dus helemaal niets uit of die man z’n kind met een iphone laat spelen, het nu een halve of een hele meter was of andere zaken. Het gaat om onterechte claims (of niet).

  63. Breekbaar glas joh

  64. Gek hè 😉

  65. Een telefoon van vooral glas..
    dat klopt toch niet..

    Het hardste glas…
    ontwikkel het hardste plastic!

    of nog beter (en daar hoop ik op)
    maak ‘m van liquid metal, kan die stuiteren…

  66. Origineel geplaatst door Eddy
    Ik ga de aannemer van mn huis aanklagen! Die steen ging dwars door de ruit heen.. Kan hij niet gewoon onbreekbaar glas leveren?Wat een onzin.. Glas is breekbaar dat is bekend.. Mensen moeten gewoon voorzichtig doen met hun spullen.. Aanwijscultuur.. Als iets stuk gaat is het NOOIT de schuld van de gebruiker…

    Aan deze “aanwijscultuur” heb ik ook de grootste schurft, maar de man heeft wel een punt. Het glas blijkt op zijn minst een stukje kwetsbaarder dan Apple suggereert. Als de man wint, komt apple in een lastig pakket. Iedereen met kapot glas een nieuwe?

  67. Een telefoon van glas kopen, en klagen als ie stukvalt.
    Tssssss.
    Ik heb er ook een, maar ik ga niet klagen als ie stuk valt.
    Dan haal ik gewoon een nieuwe.

  68. Het is blijft een gebruikers voorwerp. Onderheven aan schade. Mijn iphone4 is vorige week van 1 hoog via de trap gevallen……..ik had geluk, niets te zien. Maar was dit vreemd geweest als dat wel zo zou zijn?

    Kom op. Het is erg mooie telefoon maar ook niet meer dan dat, telefoon!

    @Kees Nooteboom: Ha ha ha ik lig werkelijk krom van de lach. Zie ineens jou commentaar….ja simpel toch. Nogmaals proberen Perfecte humor. Moet vaker op een dag gebeuren. Dank je wel.

  69. Mijn iPhone 4 is stuk of 7x gevallen, nog geen 1 krasje. 1x liet ik het zelfs vallen van 2 meter hoog op een stenen randje, maar niets gebeurd gelukkig.

  70. Manman,ik word er zo moe van van zo’n verhalen,pf.
    Waarom; omdat ieder weldenkende mens heel goed weet dat de iphone 4 breekbaarder is dan alle andere iphones maar de iphone is daardoor vind ik wel veel mooier enzo…
    Ik heb zoiets van; wie laat gvdm een toestel van meer dan 600 euro aan z’n dochter van mss 8jaar of jonger gaan geven?
    EN wie laat nu een iphone 4 vallen? Respect aub respect, ik behandel de iphone als mijn kind, het enige wat ik niet doe is een plastieksje erop om geen krassen te krijgen enzo, das hetgeen ik niet doe maar voor de rest, dat is mijn kind ;).

    Allemaal ne pets op uldere kop die hun iphone laten vallen ;).

    En de man heeft toch geene poot om op te staan?
    Want apple zegt nergens; als je de iphone laat vallen is deze xxx sterker dan plastiek? Komaan zeg, echt belachelijk.

  71. Origineel geplaatst door WispMensen moeten toch echt het verschil leren. Hard≠Taai. Hardheid is zelfs vaak evenredig aan brosheid (zie titanium). Hardheid heeft dus NIETS te maken met breken.

    LOL volgens jouw redenering dus wel
    (hard => bros => krak )

  72. Gisteren een schott schwiesel tritan wijnfles gebroken, wat denken jullie, aanklagen?

  73. Inderdaad, als die net verkeerd valt breekt die in stukken. En als die gewoon “normaal” valt is er soms helemaal niks te zien..

    Ik vind het wel mee vallen dat die snel stuk valt. Ik heb hem 3 keer laten vallen op de stoep onder het tuinieren van tussen de 1 en 2 meter hoog, en nog niet kapot… Nog niet eens haarscheurtjes.

  74. Ik heb mijn iPhone 4 ook van een meter laten vallen. Nou is achterkant kapot. Is natuurlijk dom maar ik vond hem snel kapot gaan. Wat kan ik dan het beste doen?

  75. Origineel geplaatst door iSponge
    Amerika maakt zijn reputatie als ‘sue-culture’ wel weer waar…

    Tja, blame & claim. Daar zijn ze wel goed in. Nou ja, Apple lust er zelf ook wel pap van met al die vermeende inbreuken op octrooien waar ze steeds mee schermt.

  76. Ik repareer ze zelf in mijn eigen winkel voor € 80,-.

    En al heel wat iPhones gemaakt, vooral 3G[S] en de 4.
    Veel achterkantjes van de 4 vervangen, bijna alles doe ik met iPhones en andere toestellen..

  77. @vd Berg: al 5 jaar een IPhone? Best bijzonder aangezien de eerste IPhone pas 3,5 jaar geleden op de markt kwam!

  78. Jeetje, voor € 60,- koop je een nieuwe achterkant orgineel Van apple en twee schroefjes los draaien en je vervangt hem. De achterkant is niet van hetzelfde glas gemaakt als de voorkant en is vrij dun. Verkeerd gaan zitten als hij in je kontzak zit en hij breekt.

    Die kerel die Apple aanklaagt moet niet zo zeuren. Als je het toestel laat vallen kan er nou eenmaal soms iets stuk gaan. Bovendien was de 3GS achterkant van plastic. Deze rechtzaak wint hij nooit natuurlijk.

  79. Ik vind dit wél een terechte rechtszaak. In de promotie filmpjes doet Apple alsof er een soort superglas voor de iPhone 4 is gebruikt. Dit leidde tot vermoedens dat als glas zogenaamd Gorilla Glass was gebruikt. Dat is echt indrukwekkend glas dat vrijwel niet stuk te krijgen is. Niets blijkt minder waar, Apple is voor een veel goedkopere variant gegaan die wel sterk is maar zeker niet het beste op de markt is. Op zich een keuze van Apple zelf maar prijs dan niet met zoveel poeha je glas aan in de iPhone. Als je een voorkant én achterkant van glas maakt dan moet je voor topkwaliteit gaan. Apple heeft dat duidelijk nagelaten.

  80. Yeah, that’s the American way !

  81. dan heb ik wel erg geluk gehad. Ik stond in de kleedkamer met een tegelgrond. Had mijn iPhone in de zak van mijn vest gedaan toen hij nog aan de kapstok hing, ik was dat vergeten en trok mijn vest aan waarna mijn iPhone uit de zak werd gelanceerd en op de vloer stuiterde. Ik durfde bijna niet te kijken maar hij was niet kapot.

    Gelukkig had ik er full-body folie er omheen, dus ook geen krassen!!

  82. ja ook van mijn iphone 4 is het glas gebroken na een val van nog geen 50 cm. dus ben benieuwd naar het vervolg van de rechtzaak.

  83. Ondanks dat veel mensen deze aanklacht doelloos vinden vind ik dat hij wel zeker een punt heeft. Als je glas van een iPhone 4 zo sterk is als dat in gevechts helikopters dan hoort het niet kapot te gaan als je het laat vallen van 1 meter hoog. Als je het glas uit zo’n helikopter zou nemen en het laat vallen van die hoogte is het toch ook niet kapot?

  84. Origineel geplaatst door Age
    Ondanks dat veel mensen deze aanklacht doelloos vinden vind ik dat hij wel zeker een punt heeft. Als je glas van een iPhone 4 zo sterk is als dat in gevechts helikopters dan hoort het niet kapot te gaan als je het laat vallen van 1 meter hoog. Als je het glas uit zo’n helikopter zou nemen en het laat vallen van die hoogte is het toch ook niet kapot?

    dat is jouw conclusie dat het niet kapot hoort te gaan!

    Wat een onzin vergelijk zeg.

    Stop nu toch eens met die flauwekul, kapot is je eigen schuld als je hem laat vallen. Apple beweert nergens dat het niet kapot kan gaan.I

    Moet je hem maar niet aan je kind geven, simpel. Gaan jullie nu ook allemaal Omo aanklagen omdat de was toch niet helemaal wit is?

    Wat een onzin zeg.

  85. Tja, met de Xbox was zogenaamd ook niks mis volgens Microsoft, maar VARA-programma Kassa toonde het tegendeel aan. Als er fabricagefouten in een product zitten, steek als bedrijf dan je hand in eigen boezem om het z.s.m. op te lossen, dat scheelt de klant een hoop ellende en het bedrijf reputatieschade. Als Apple-appstore-klant ben je tot slot altijd de dupe als je veroordeeld wordt tot het gebruiken van een kwalitatief slecht model iPhone als vervanger/opvolger van een stevige iPhone. Je kunt je in de appstore gekochte software immers alleen op een iPhone draaien.

  86. Ik liet net een drinkglas van 1 meter hoogte vallen en hij viel in honderden stukjes!!!
    Ik ga IKEA aanklagen.

  87. Origineel geplaatst door Pieter
    Typisch voorbeeld van die achterlijke Amerikaanse “I sue you” cultuur. Deze kan in de categorie “ik wist niet dat je cavia’s niet in de magnetron mag zetten en eis daarom een schadevergoeding”. Ofwel: volstrekt kansloos, zielig en dom.Idioot, natuurlijk gaat een iPhone stuk als je hem laat vallen! Ik kan nog 30 telefoons meer op noemen die stuk gaan. Ik durf te wedden dat mijn laptop ook barst als ik die van een meter hoogte laat vallen. Oplossing: NIET LATEN VALLEN!

    Zo gek is het in dit geval niet. We hebben het hier over een telefoon en daarvan mag je verwachten dat hij ontworpen is met het idee in het het achterhoofd dat een toestel kan vallen. Je mag dan ook verwachten dat hij een dergelijke val moet overleven.

  88. Vrij logisch dat er meer schadegevallen binnenkomen voor de iPhone 4 bij de verzekeraars in vergelijking met de 3GS. De 4 heeft namelijk een glazen voor én achterkant. Toch stijgt de schade maar met 82%, waar je 100% zou verwachten. Conclusie: glas is sterker:P

  89. @zirell. Verkeerde informatie.
    Bij de iPhone 4 is de touch sensor Niet ingebakken. Het is gewoon apart ALS de 3 gs. Dus display en touch gedeelte zijn 2 displays op elkaar. Wat different is met de 3 gs
    Is dat ze ertussen lijm hebben gedaan.

  90. @jajaohnee:
    Het zou heel goed kunnen dat het nieuwe glas veel sterker is. Alleen wie zegt dat het ook even dik is als waar het mee vergeleken wordt? Het blijft natuurlijk een heel dun glazen plaatje…

  91. Kom nou even, als je er niet mee om kan gaan kun je beter twee oude conserveblikkies aan elkaar knopen.
    Je moet er alleen niet op gaan staan.

  92. Het is natuurlijk vervelend als je nieuwe apparaat bij een val beschadigd raakt. Er is echter een randje “eigen keuze” wat volgens mij nog niet echt belicht is.
    Als je er voor kiest om een speciale waterbestendige, schokbestendige en robuuste telefoon te kopen dan mag je verwachten dat die er tegen kan om van een meter hoogte te vallen. Als je echter niet gezien wilt worden met zo’n rubberen stoeptegel, dan moet je accepteren dat jouw “designtoestel” andere eigenschappen heeft dan dit robuuste toestel. Ik heb een rvs koffiemok en die kan veel meer hebben dan een kristallen champangeglas. Ik vindt echter dat het champangeglas mooier staat in de vitrine.

  93. Plak zo’n velletje plastic op het scherm, goeie bescherming en breekt ook goed trillingen bij een val die een breuk veroorzaken. Beeld fractie minder helder dan, maar de moeite waard lijkt mij.

  94. Apple zou het probleem snel kunnen oplossen door een bevestigingspunt voor een polsriempje aan te brengen. Of misschien standaard met een polsriempje uitrusten dat direct als hulpantenne dient. Maar ja, dat staat natuurlijk niet “cool”…

  95. Ik hoop dat het wat opleverd!!! De eerste wk dat ik men iPhone had deed ik het beschermkapje er omheen( die je gratis kon krijgen)
    Ik deed echt niks raars (ben sowieso super zuinig op dit soort speelgoed) maar toen ik dus het kapje er omheen deed had ik gelijk een barst in de achterkant van men iPhone!!! Phonehouse stuurde me naar applestore en applestore stuurde me naar Phonehouse! Dus van het kastje naar de muur! Beetje jammer

  96. Vanwege de kwetsbaarheid van de 4G heb ik voor het eerst een verzekering afgesloten op een mobiele telefoon. Ik ga er niet van uit dat ik het nodig zal hebben.
    Maar om nou Apple hierover aan te klagen? Een mobiele telefoon is niet bedoeld om te laten vallen – een gemiddelde rekenmachine kan er ook niet tegen. Destijds garandeerde alleen HP dat ze bestand waren tegen vallen van 1m hoogte op beton.

    Gaan DS-ers nu ook Nintendo aanklagen omdat hun schermpje stuk is of mis-aligned door vallen?

  97. Origineel geplaatst door Roberth
    Origineel geplaatst door PieterTypisch voorbeeld van die achterlijke Amerikaanse “I sue you” cultuur. Deze kan in de categorie “ik wist niet dat je cavia’s niet in de magnetron mag zetten en eis daarom een schadevergoeding”. Ofwel: volstrekt kansloos, zielig en dom.Idioot, natuurlijk gaat een iPhone stuk als je hem laat vallen! Ik kan nog 30 telefoons meer op noemen die stuk gaan. Ik durf te wedden dat mijn laptop ook barst als ik die van een meter hoogte laat vallen. Oplossing: NIET LATEN VALLEN!Zo gek is het in dit geval niet. We hebben het hier over een telefoon en daarvan mag je verwachten dat hij ontworpen is met het idee in het het achterhoofd dat een toestel kan vallen. Je mag dan ook verwachten dat hij een dergelijke val moet overleven.

    Roberth, dat is jouw wens en daar dien je rekening mee te houden bij de aanschaf van een product.

    Jouw criterium om degelijkheid te verlangen (dus: niet stuk na een valpartij) is dus wanneer een apparaat portable is. Vind ik begrijpelijk. Als een apparaat portable is, en dus gemaakt is om mee te nemen is de kans dat het bij normaal gebruik valt, aanwezig.

    Maar waarom is hier specifiek kritiek op de iPhone? Er zijn zoveel gsm’s die kapot gaan als ze vallen. En laptops/netbooks, draagbare harde schijven, videocamera’s, fototoestellen (lenzen!), et cetera. Dat zijn ook portable apparaten die tegen een stootje zouden moeten kunnen (maar toch kwetsbaar zijn).

    Jaren geleden kon je een gsm honderd keer laten vallen nog deed hij het. Men neme de Nokia 3310. Mijne is eens in een emmer water gevallen en na 3 dagen drogen werkte hij weer.
    Wij als gebruiker willen touch screens, bluetooth, wifi, mooie materialen, etc etc –> en dat komt met een prijs. Als je zo’n gsm wil, accepteer dan dat je iets kwetsbaars bij je draagt. Erg balen als hij valt en stuk is, maar ik besef dat op het moment dat ik zo’n ding koop. Als je het op zeker wil spelen, koop dan een Sonim XP3.

    Bill Gates zei ooit eens: “The main stream is always under attack.” De iPhone is een erg populair toestel, maar als een van de populairste toestellen ook het meest bekritiseerd, wat grotendeels onterecht is door de “opgeblazenheid”. Als er een toestel uit komt dat nog populairder wordt dan de iPhone, dan is daar ineens weer de meeste kritiek op. Je ziet dat keer op keer.

    In dit geval is er iemand die quasi-naïef een rechtszaak aan spant tegen Apple vanwege “misleiding”. Maar we hebben ook nog zoiets als de common sense: ik geloof best dat het fatsoenlijke materialen zijn, maar wat ze ook zeggen bij zo’n key note: ik blijf er van uit gaan dat het om een kwetsbaar elektronisch product gaat.

  98. Ik kocht mijn iPhone met de garantie van Apple dat het het beste en hardste glas was ooit gebruikt voor een Telefoon. Ik ben erg zuinig op mijn telefoon maar weiger er allerlei hoesjes en stickers op te doen.

    Van alleen op tafel leggen zitten er behoorlijke krassen is de acherkant. Dat zou toch, als ik de beschrijving mag geloven, niet moeten kunnen met zand oid.

    Dit komt van de website van GorillaGlass waar BTW Apple niet staat als afnemer.

    Visually stunning and incredibly tough, Corning Gorilla Glass is changing the way the world thinks about glass. Its exceptional damage resistance helps protect today’s most sophisticated electronic devices from the scratches, drops, and bumps of everyday use.

    Ik voel me meer en meer genomen door Apple.

  99. Ik hoop dat hij wint.

    Wel schandalig dat je toestel niet tegen een stootje kan.

  100. @Pascal Pieters: Hangt er ook van af hoe die valt

    Mijn iphone 4 is wel 7 x gevallen en die van m’n vriendin maar 1 x en die is nu kapot. Die van mij niet.

  101. Stelletje watjes.
    Een telefoon is niet om te laten vallen allicht dat er wat stuk gaat, is het niet het glas dan is het misschien wel wat anders.

    Als iets wilt hebben dat je kunt laten vallen en dat niet stuk gaat moet je een tennisbal kopen, is nog goedkoper ook.

  102. Danny schreef:
    …maar toen ik dus het kapje er omheen deed had ik gelijk een barst in de achterkant van men iPhone…

    Hoe is dit afgelopen? Heb je garantie geclaimd?

    Mij is iets soortgelijks overkomen. Toen ik mijn iPhone 4 in de (via de Apple Store aangeschafte) TomTom raamhouder had gedaan, ontdekte ik dat er een barst in de linkerbovenhoek van het frontscherm zat. Als hij niet in de TomTom raamhouder zit, zit er altijd een siliconen bumper omheen. Er zit verder nog geen klein krasje op.
    Zuur als je er nog geen drie maanden eerder € 750 voor hebt betaald.
    Als Apple de claim niet als garantie accepteert, en ik zou het laten zitten, ben ik € 47,50 aan onderzoekskosten kwijt. Niet te geloven.

  103. ik Heb nog de iphone 3G:
    heb al vele malen laten vallen…
    heb hem ook in durbuy per ongeluk een kwartier in de regen laten liggen..

    na dit vele vallen en alles

    defecten:
    achter cover zit een barstje in het plastiek.
    en enkele ligte krasjes op het scherm

    voor de rest nog in prima staat 😀
    ik ben tevreden 😀

  104. Mijn 3Gs gleedt uit mijn zak, terwijl ik gehurkt zat naast de auto.
    Hij raakte de grond op de chromen rand. Toch een barst in het scherm die van de linkerbovenhoek zich vertakt tot 1/3 van het gehele scherm.
    Ik stond wel versteld, hij heeft namelijk wel ergere valpartijen overleeft.

  105. @carlo – En dat is precies de reden waarom ik geen verzekering wil. Je betaalt je blauw door mensen die steeds alles uit handen laten vallen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.