Apple is vijfde telefoonmaker ter wereld

Apple is volgens cijfers van IDC de vijfde telefoonmaker ter wereld. Nokia, Samsung, LG en met nipte voorsprong ZTE, verkochten nog iets meer telefoons.

iphone verkoopIDC heeft zich verdiept in de verkoopcijfers en kwartaalverslagen van toestelmakers over het vierde kwartaal van 2010 en komt tot de conclusie dat Apple de vijfde plaats heeft verdiend. Eigenlijk zou Apple nog een plekje hoger kunnen staan, als ze niet onderweg waren ingehaald door de Chinese toestelmaker ZTE, die maar een fractie meer toestellen verkocht. Voor BlackBerry-maker RIM moeten de cijfers wel heel teleurstellend zijn: zij worden komen niet meer in de top 5 voor. IDC stelde de Worldwide Mobile Phone Tracker op, waaruit blijkt dat ZTE 16,8 miljoen toestellen verkocht en Apple 16,2 miljoen.

Toch zijn Apple en ZTE met hun vierde en vijfde plek maar relatief kleine spelers. Nokia verkocht in hetzelfde jaar 126,8 miljoen (30,8 procent), Samsung verkocht er 68,8 miljoen (20,1 procent) en LG verkocht 33,9 miljoen (7,6 procent). Gerekend over het hele jaar staat Apple ook op de vijfde plaats, met 47,5 miljoen verkochte toestellen en een marktaandeel van 3,4 procent.

IDC heeft ook een analyse aan de diverse regio’s. In West-Europa bleken veel gebruikers bereid om hun simpele telefoon om te ruilen voor een smartphone. De iPhone 4, HTC Desire, Nokia N8, Samsung Galaxy S en Blackberry 8520 verkochten goed. Simpele telefoons raakten uit de gratie, dankzij het toenemende aanbod van Android-telefoons en de dalende prijzen. Toch moet de bekendste fabrikant van Android-toestellen (HTC) genoegen nemen met een plaatsje in de categorie ‘Overig’, net als RIM.

Meer info: IDC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2011, 20:45
Categorie Apple
Onderwerpen apple, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.