iPhone SE vergelijking iPhone 6s

Bij Apple is het 16GB-tijdperk voorbij

Apple heeft afscheid genomen van het 16GB-tijdperk. iPhones en iPads zijn vanaf nu alleen met 32GB opslag of meer te krijgen.

Apple verdubbelde vandaag de opslagcapaciteit van de iPhone SE en daarmee komt een einde aan het 16GB-tijdperk. Er zijn nu geen iPhones en iPads meer in het assortiment met 16GB en dat is een goede ontwikkeling. 16GB is vandaag de dag echt te weinig.


iPhone SE vergelijking iPhone 6s

16GB is voorbij

Nooit zullen we meer ‘overlevingsgidsen’ hoeven te schrijven over hoe je het volhoudt met een 16GB iPhone. Die opslagcapaciteit is voorgoed verdwenen, omdat alle instapmodellen nu beginnen bij 32GB. Overigens ging Apple bij de iPad mini 4 nog rigoureuzer te werk: daar verdween zelfs het 32GB-model uit de schappen en kun je alleen kiezen voor 128GB.

Opmerkelijk bij de iPad mini 4, is dat je voor de prijs van het huidige 128GB-model anderhalf jaar geleden nog het model met maar 16GB kreeg. Het geeft mooi aan dat flashgeheugen steeds goedkoper is geworden en dat je daar als consument van meeprofiteert. Je krijgt veel meer opslag voor hetzelfde geld.

Dat geldt trouwens ook voor de iPhone SE: Daar krijg je voor hetzelfde geld (€489) nu 32GB in plaats van 16GB. Bij de nieuwe 128GB iPhone SE geldt dit trouwens niet, want die is een tientje duurder geworden in vergelijking met de gesneuvelde 64GB-versie.

Goedkoper instapmodel
Er was een periode dat Apple steevast 16GB iPhones bleef aanbieden als instapmodel. Wat marketing betreft was dat een slimme keuze, want daardoor konden ze het instapmodel relatief goedkoop maken. Maar dit instapmodel was qua opslagruimte zo onaantrekkelijk, dat de meeste mensen voor een duurdere uitvoering kozen. Met als gevolg: meer omzet voor Apple. Nu flashgeheugen langzamerhand goedkoper is geworden is het wel zo fijn dat Apple je daarvan laat meeprofiteren. Dat goedkopere instapmodel is er nog steeds, maar heeft nu een veel acceptabelere opslagcapaciteit van 32GB.

Overigens is 16GB nog niet helemaal verdwenen, want bij de iPod touch kun je deze opslag nog wel kiezen en ook bij de iPod nano is 16GB nog steeds de norm. Maar bij de iPhone en iPad is het verleden tijd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2017, 18:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen opslag, opslagcapaciteit
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.