Apple: 1 miljard downloads via iTunes U

Volgens Apple zijn er meer dan 1 miljard lessen gedownload via iTunes U. Ook zijn er zo'n 75.000 educatieve apps in de App Store verkrijgbaar.

iTunes UApple’s educatieve platform iTunes U telt vanaf vandaag 1 miljard downloads. Dit maakte Apple zojuist bekend in een persbericht. Ook zijn er volgens Apple inmiddels 75.000 educatieve apps beschikbaar in de App Store. iTunes U bevat lesmateriaal dat je kunt downloaden via iTunes of op een iDevice. Ook is er een speciale app voor de dienst beschikbaar.


Volgens Apple staan er inmiddels meer dan 2500 openbare en duizenden niet-openbare cursussen en colleges op iTunes U. Meer dan 1200 universiteiten en hogescholen en 1200 lagere en middelbare scholen maken van de dienst gebruik.

Een jaar geleden bleek nog dat de iTunes U voor flink wat extra downloads zorgt. Open University liet toen weten dat er in een half jaar tijd door de app meer dan tien miljoen lessen werden gedownload. Ook bij Stanford groeide het aantal downloads dankzij de app.

Downloaden: iTunes U (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2013, 14:59
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.