Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Apple-patent: Magnetisch bevestigingssysteem voor accessoires

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe magneten gebruikt kunnen worden om meer dan alleen de Smart Cover vast te houden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Magneet patentApple wil wellicht magneten voor meer dan alleen de Smart Cover van de iPad gebruiken. Een pas onthuld patent beschrijft hoe een iPad magnetisch ook bevestigd kan worden aan andere accessoires zoals een statief, lessenaar of een gamecontroller. Apple zou zelfs wel twee iPads aan elkaar willen bevestigen, om zo een grotere tablet te creëren. In de auto zou de iPad magnetisch bij de autospiegel bevestigd kunnen worden, zodat je hem ook nog eens makkelijker als routeplanner kunt gebruiken.


Door houders, accessoires en andere iPads met geïntegreerde magneten vast te houden, zou je niet langer gebruik hoeven te maken van speciale cases en andere bevestigingssystemen bij je iPad. Of Apple dit met het huidige magneetsysteem voor de Smart Cover voor elkaar krijgt is alleen nog de vraag: hoewel we een iPad bij zijn Smart Cover kunnen optillen zonder dat deze losklikt, lijkt er maar een kleine schok voor nodig om de iPad te laten vallen.

Magneet patent 2

Apple’s patent kan er op wijzen dat er actief wordt gekeken naar nieuwe accessoires voor de iPad. Een tweede mogelijkheid is dat het patent slaat op de Smart Cover en dat Apple het idee zo breed mogelijk wilde indekken. Een patent laat vaak zien waar Apple naar heeft gekeken, maar deze ideeën worden lang niet altijd uitgewerkt.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.