10 miljoen iTunes U-lessen Open University gedownload in half jaar

De Britse Open University had er maar een half jaar voor nodig om 10 miljoen downloads via iTunes U te vergaren. Dit is waarschijnlijk te danken aan de iTunes U-app voor de iPhone en iPad, die een half jaar geleden uitkwam.

iTunes UOpen University had er maar een half jaar voor nodig om tien miljoen downloads te vergaren, nadat Apple de iTunes U-app voor de iPhone, iPod touch en iPad uitbracht. Kort voordat Apple de app uitbracht, liet het universiteit weten dat er 40 miljoen lessen waren gedownload. Inmiddels staat de teller op 50 miljoen. Ook Stanford heeft inmiddels 50 miljoen downloads bereikt.


Open University en Stanford zijn twee universiteiten die lesstof aanbieden via iTunes U. Het was al langer mogelijk om deze video’s en audiopodcasts in iTunes te downloaden, maar de speciale iTunes U-app zorgt ervoor dat ze veel makkelijker te vinden zijn. Open University en Stanford zijn universiteiten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten maar iedereen de lessen via de app downloaden.

In januari bleek nog dat er 700 miljoen lessen waren gedownload van iTunes U. Nadat de app werd uitgebracht, werden er 3 miljoen iTunes U-downloads gemaakt in vijf dagen.

Downloaden: iTunes U (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 april 2012 om 12:25
Onderwerp
Categorie
Onderwijs

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.