App Store toont nu mini-recensies van Apple-redacteuren

In de App Store zijn nu 'aantekeningen van de redactie' te zien, beschrijvingen door het Apple-redactieteam die je overhalen een bepaalde app te installeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

aantekeningen-app-storeIn de App Store op iPhone en iPad zijn voortaan mini-recensies te lezen van de redactie onder de titel ‘Aantekeningen van de redactie’. De extra informatie werd opgemerkt door iCulture-lezer Rick. De aantekeningen zijn bijvoorbeeld te zien bij Angry Birds Star Wars II en Cut The Rope 2, maar alleen via de iOS-app. In iTunes op de desktop zijn ze (nog) niet zichtbaar. Bovendien zijn de teksten Engelstalig en positief geformuleerd, zodat je nauwelijks van een recensie kunt spreken. Het lijkt vooral bedoeld om mensen over te halen een app te installeren.


Hoe lang de recensies al te zien zijn is onduidelijk, omdat Apple de content in de App Store op afstand kan aanpassen zonder dat een app-update nodig is. Apple heeft een redactie die bepaalt welke apps prominent op de voorpagina komen te staan als ‘Keuze van de redactie’, ‘Beste nieuwe apps’, ‘Wat wij spelen’ en dergelijke. Als de redactie van Apple bepaalde apps in de schijnwerpers zet heeft dat grote invloed op de downloadcijfers. Daarbij blijken ook wel eens deals te worden gesloten, bleek onlangs. Bekende ontwikkelaars die hun app of game eerst exclusief op iOS uitbrengen krijgen extra aandacht in de App Store. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij Cut The Rope 2. Apple en Google zijn daarbij in een felle strijd verwikkeld om de beste nieuwe apps als eerste op het eigen platform te kunnen aanbieden.

Tipgever: Rick

angry-birds-star-wars-aantekeningen cut-the-rope-2-aantekeningen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 22:12
Onderwerp
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.