App Store toont in-app aankopen nog duidelijker sinds iOS 7.1.1

Apple heeft in iOS 7.1.1 duidelijke waarschuwingen voor in-app aankopen toegevoegd in de App Store-app.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

aankopen-vanuit-apps
Sinds iOS 7.1.1, dat vanavond verscheen, is er een kleine wijziging aangebracht in de App Store. Bij apps met in-app aankopen is voortaan onder de prijs te zien, dat je extra’s kunt kopen. Voorheen was die informatie pas te zien op het detailscherm van een app. We werden erop gewezen door iCulture-lezer Melvin. De tekst ‘Aankopen vanuit apps’ moet gebruikers ervoor waarschuwen dat je ongemerkt veel geld kwijt kunt zijn aan allerlei extra’s.

aankopen-vanuit-apps-ios-711Sinds maart 2013 werden al aankopen vanuit apps getoond op de detailpagina’s in de App Store. Nu hoef je de detailpagina niet eens meer te openen om te zien of er in-app aankopen zijn. Ze verschijnen in de top 200 van meest gedownloade gratis en betaalde apps en in de lijst met uitgelichte apps op het openingsscherm van de App Store.

Apple heeft al behoorlijke tijd te maken met boze ouders, die vinden dat kinderen teveel worden verleid tot in-app aankopen. Verhalen over kleuters die duizenden euro’s aan aankopen doen, hoor je niet meer zoveel. Wellicht zijn veel ouders er inmiddels achter dat ze de in-app aankopen ook kunnen uitschakelen. Afgelopen januari sloot Apple nog een schikking met de Amerikaanse toezichthouder FTC, waarin ze beloofden 32 miljoen dollar uit te keren aan ouders, waarvan de kinderen aankopen in apps hadden gedaan. Ook moet Apple expliciet toestemming vragen aan ouders, bij het installeren van apps met in-app aankopen. Sinds iOS 7.1 zijn de waarschuwingen nog duidelijker geworden en in iOS 7.1.1 is dat nog verder aangescherpt. Je kunt je afvragen wat een gesprek van de EU met Apple over de gewraakte in-app aankopen nog voor zin heeft. Er is kleine kans dat Apple ermee stopt, want ze vormen een lucratieve inkomstenbron voor freemium-games en Apple pikt daar een flink bos graan van mee.

In iOS 7.1.1 vind je niet alleen deze duidelijke in-app aankoopwaarschuwing in de App Store, maar er zitten ook nog diverse andere verbeteringen in, zoals verbeteringen voor Touch ID en betere ondersteuning van domeinextensies zoals .photo.

Met dank aan alle tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:24
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.