App Store Vandaag-tabblad met reclame

Reacties voor: Apple gaat Europese App Store in maart 2024 afsplitsen

Apple bereidt zich de komende weken voor op een afsplitsing van de App Store. Dit wordt gedaan om sideloading van apps mogelijk te maken in de EU-landen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Kan ik de eu ook aansprakelijk stellen voor virussen op mijn iPhone? Volgens mij gaat nu alles goed bij Apple. Wat een bemoeizucht🤷‍♂️. Geen enkele Apple gebruiker zit hier op te wachten.

  2. Ik hoop dat het optioneel is. Anders ga ik gewoon mijn account op VS zetten en als dat niet helpt; uit de VS importeren.

    • Nou ja je zal wellicht sowieso 1 of ander vinkje aan moeten zetten, het zal vast niet standaard werken out of the box(dit is bij Google ook niet zo).

      Maar goed in zit er ook niet op te wachten, snap ook niet dat het allemaal opengebroken moet worden.
      We hebben dat toch al genaamd Google, dit is een alternatief die hoeft niet het zelfde te doen.

    • Voor een account in de VS, heb je een geldig Amerikaans adres (inclusief zip-code) nodig. Zomaar iets invullen lukt niet. Vervolgens heb je een betaalkaart nodig. Vroeger kon je dat nog omzeilen met die iTunes kaarten, maar nu moet je dat bij iedere wijziging van het land verplicht opgegeven waarbij gecontroleerd wordt of je een in dat land geldige betaaloptie hebt. Verder mag je geen saldo op je iTunes account hebben staan, want dan weigert hij de omzetting van het land. En als je dat eenmaal gedaan hebt dan kan je vervolgens niets meer downloaden uit de vroegere app-store (NL). Dat geldt ook voor updates! Het leuke is dat bepaalde functies op bijv. jouw iWatch opeens niet meer beschikbaar zijn. Uiteraard geldt dat ook voor alle gekoppelde accounts (bij familie-delen), die gaan automatisch mee. Bron: ik ben verhuisd van Nederland naar Azië. En heb dus die hele mikmak mogen doorlopen.

      • Ik heb accounts in verschillende landen en het adres gewoon bij een of andere apple store genomen. Als je wat wilt kopen met een betaalkaart kan dat lastig zijn, maar heb geen problemen gehad met itunes-kaarten zolang die gekochten zijn van de landen gerelateerd aan de app store (dit is makkelijk online te doen).

  3. Ook ik hoop echt dat dit een optie is. Zit hier totaal niet op te wachten en dat we er voor kunnen kiezen dat we er op geen enkele manier gebruik van hoeven maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.