Apple aangeklaagd door hoortoestellenverkoper om EarPods

Apple is aangeklaagd door de maker van hoortoestellen HearPods wegens handelsmerkschending. De naam EarPods zou teveel lijken op HearPods, die al langer op de markt zijn.

EarPodsApple is in de Verenigde Staten aangeklaagd door Randolph Divisions, wegens schending van het handelsmerk ‘HearPod‘. Deze naam zou namelijk sterk lijken op de door Apple in 2012 geïntroduceerde EarPods-oordoppen. Het HearPod-handelsmerk werd in 2007 door Randolph Divisions geregistreerd en wordt sindsdien gebruikt als naam voor een gehoortoestel. Apple werd in het verleden al vaker aangeklaagd wegens handelsmerkschending, waaronder in China voor het handelsmerk iPad.

De zaak tussen Apple en Randolph Divisions verschilt echter van vorige gevallen, omdat de naam van het handelsmerk niet identiek is. Randolph Visions zou kunnen beweren dat de namen erg op elkaar lijken en dit voor verwarring kan zorgen. Daarnaast bevindt Randolph Divisions zich in een totaal andere industrie dan Apple, waardoor het nog de vraag is in hoeverre deze verwarring voor financiële schade zal leiden voor de gehoortoestelverkoper.

Volgens The Next Web is het domein Earpod.com in handen van Randolph Divisions. Deze verwijst naar de site voor de gehoortoestellen. Daarnaast biedt het bedrijf een iPod Protection Plan, waarbij wordt aangeraden het volume van iPods laag te houden en niet teveel per dag muziek te luisteren.

De zaak tussen Apple en Proview over het handelsmerk iPad leidde tot een schikking van 60 miljoen dollar. Het blijft nog even de vraag of ook deze rechtszaak zo ver zal komen. De aanklacht is eind vorige week ingediend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2013, 16:59
Categorie Apple
Onderwerp earpods

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.