iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Willem, Houseparty, Ummo en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Willem, Houseparty, Ummo en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Toon Tellegen

De app werd in maart al aangekondigd, maar het verhaal Een Verre Reis van Toon Tellegen is nu ook beschikbaar in een aparte app. De app werd deze week uitgebracht voor de iPhone en iPad en vertelt het verhaal van een olifant die naar de woestijn vertrekt. Het verhaal is voorzien van prachtige illustraties in de stijl van de oude Winnie de Pooh-tekenfilms. Lees ons artikel over Toon Tellegen’s Een Verre Reis.

BitCam

BitCam is een nieuwe app die iets grappigs met je foto’s doet. De app zet je foto’s om naar pixelige plaatjes. De vormgeving van de app zelf is ook nog eens omgezet in een stijl uit de jaren 90. De app is daarom ook helemaal in het zwart-wit en brengt een hoop nostalgie met zich mee. Ideaal als je een klassieke look aan je foto’s mee wil geven. Lees ons artikel over BitCam.

LiveRotate

Live Photos maak je met de iPhone 6s, de iPhone SE en de kleine iPad Pro. Live Photos onderscheiden zich van een korte animatie, waardoor je foto’s in beweging lijken te komen. LiveRotate werkt samen met Live Photos en maakt het mogelijk om de foto’s te bewerken, bijvoorbeeld door ze te kantelen, zonder dat hierbij het geluid of de animatie verloren gaat. Ideaal voor mensen die graag meer willen doen met Live Photos.

Houseparty

Ken je Meerkat nog, de app die vorig jaar groot werd dankzij livestreaming? Het bedrijf focust zich steeds minder op dit aspect en dit zien we onder andere terug in de nieuwe app Houseparty. Met deze app kun je groepsgesprekken voeren in videovorm, waardoor je met meerdere mensen tegelijk kunt videobellen. Ook krijgt de app binnenkort de optie voor een privéchat. Lees ons artikel over Houseparty.

TomTom GO Mobile

TomTom GO Mobile verscheen nog niet zo lang geleden en is een gratis te gebruiken navigatie-app. De app is deze week echter meer gebruiksvriendelijk gemaakt met een aantal handige functies. Zo kun je contacten op naam doorzoeken en is er een snelkoppeling toegevoegd om meteen naar je werk te navigeren. Ook qua het instellen van volume is er met de nieuwste versie meer mogelijk. Lees ons artikel over TomTom GO Mobile.

Xbox

Deze week was niet alleen de WWDC, maar ook de jaarlijkse E3, de grootste gamebeurs ter wereld. Microsoft onthulde bijvoorbeeld een nieuw model van de Xbox One, maar heeft ook haar iOS-app voorzien van een nieuw uiterlijk. Het nieuwe design sluit nu beter aan bij de apps van Windows 10 en bovendien is de navigatie van het mediabeheer flink verbeterd. Je kunt helaas nog niet direct vanuit de app een livestream starten. Lees ons artikel over Xbox.

Willem

Willem is een nieuwe Nederlandse app die jou vertelt hoe goed een film is. De app geeft aan welke films er beschikbaar zijn en toont ook de lokale releasedatum, zodat je weet wanneer je de film in de bioscoop kunt verwachten. De app houdt je ook op de hoogte van alle info over je favoriete films. Elke film is voorzien van een beoordeling gebaseerd op recensie van de Nederlandse pers en het Nederlands publiek. Lees ons artikel over Willem.

Ummo

De Ummo-app is handig voor iedereen die vaak toespraken moet houden, of als je op het punt staat er eentje te houden maar er simpelweg niet zo goed in bent. Spreek je toespraak in en de app neemt deze op, waarna je kunt zien hoe je het er vanaf gebracht hebt. Je kunt met de app zelf je toespraak analyseren en de resultaten achteraf bekijken. Lees ons artikel over Ummo.

Telegram

Chatapp Telegram heeft deze week ook nieuwe functies gekregen. Handig is bijvoorbeeld de mogelijkheid om video’s te bekijken terwijl je in een willekeurige chat zit. Dit werkt dankzij de integratie van picture-in-picture. Het fijne aan deze functie in Telegram is dat dit ook werkt in de iPhone-app (maar dan alleen binnen Telegram zelf). Op de iPad kun je Telegram zelf ook afsluiten om bijvoorbeeld een andere app te openen. Ook worden je conceptberichten gesynchroniseerd, zodat je verder kunt gaan met typen op het ene apparaat als je al begonnen was op een andere. Lees ons artikel over Telegram.

Netflix

Over picture-in-picture gesproken: ook Netflix heeft deze nieuwe multitasking-functie gekregen, maar dan alleen op de iPad. Desalniettemin is dit een veelgevraagde functie, omdat je hierdoor een Netflix-film of serie kunt kijken terwijl je bijvoorbeeld via Safari aan het surfen bent of berichtjes stuurt via de Berichten-app. Speel een Netflix-video schermvullend af en druk op de homeknop om picture-in-picture te activeren. Lees ons artikel over Netflix.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.