Telegram-achtergrond

Telegram heeft nu picture-in-picture en wijzigt desktop-app

Telegram heeft een nieuwe optie gekregen. Met de nieuwste versie kun je een video bekijken terwijl je een andere chat leest dankzij picture-in-picture. Ook worden concepten duidelijk weergegeven en gesynchroniseerd tussen apparaten.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Telegram-achtergrondTelegram (link) heeft een nieuwe versie uitgebracht, waardoor er weer nieuwe mogelijkheden bij gekomen zijn. Het meest bijzondere is de ondersteuning voor picture-in-picture. Niet alleen op de recente iPads, maar ook op de iPhone. Hierdoor kun je een video die iemand in Telegram naar je stuurt bekijken, terwijl je een andere chat open houdt. Ook concepten worden nu opgeslagen en gesynchroniseerd tussen je apparaten.

Picture-in-picture in Telegram

Telegram met Picture-in-picture en concepten.Picture-in-picture is een multitasking-functie op de recente iPad-modellen, waardoor je een video kunt bekijken terwijl je een andere app gebruikt. Telegram biedt hier nu ook ondersteuning voor, maar het werkt alleen bij video’s van YouTube en Vimeo. Los van de iPad werkt dit ook op de iPhone, maar dan alleen binnen Telegram-zelf. Je kunt dus niet Telegram afsluiten en doorgaan met het kijken van de video, want dan wordt ook die afgesloten.

Naast picture-in-picture heeft Telegram nu ook concepten. Dit betekent dat je alvast een bericht kunt typen in een chatgesprek en terug kunt keren naar je chatoverzicht. Een concept wordt vervolgens met rode letters in dit overzicht weergegeven, waardoor je meteen ziet wat je aan het typen was. Het fijne is dat dit ook nog gesynchroniseerd wordt tussen je apparaten. Typ je bijvoorbeeld iets op je iPhone zonder het te verzenden, dan ga je op je iPad verder waarna je het daar kunt verzenden.

Telegram desktop-app.

Update 23 juni: De vorige Mac-app is nu weer terug te vinden in de Mac App Store en wordt op de Telegram-website ook weer genoemd als de macOS-app. Je kunt dus wederom kiezen uit twee verschillende desktop-apps: één met versie 2.14 en één met versie 0.9.51.

Tot slot heeft Telegram haar desktop-app gewijzigd. Voorheen waren er twee versies van de desktop-app in de Mac App Store te vinden, maar één van deze versies is nu verwijderd. De desktop-app met versie 2.13 is niet meer in de App Store beschikbaar, terwijl de app met versie 0.9.50 de nieuwe juiste versie is. Dit is dan ook de app die vandaag bijgewerkt is met de nieuwe gesynchroniseerde conceptberichten. Als je dus de oudere app gebruikt, is het nu tijd om over te schakelen naar de juiste versie. Deze vind je onderaan dit bericht. Ook vind je in deze versie de handige knop om terug te gaan naar het meest recente bericht in een chat, met bijbehorende teller om aan te geven hoeveel nieuwe berichten er zijn. De Mac App Store-versie moet wel nog geüpdatet worden.

Telegram desktop-apps.

Links de oude desktop-app, rechts de nieuwe

Een maand geleden werd het in Telegram mogelijk om je eigen berichten te bewerken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 23 juni: De eerder verwijderde Mac-app van Telegram is nu weer terug in de Mac App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2016, 9:35
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.