iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
App Gemist logo

App Gemist: TripMode, Keybase, Magikarp Jump en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals

App Gemist logoIn de rubriek ‘App Gemist’ lees je elke zondag over de interessantste apps die de afgelopen week zijn verschenen of die een flinke update hebben gekregen. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke apps komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal overzichtelijk bij elkaar in een nieuwe editie van App Gemist.

Keybase

Beveiligingsbedrijf Keybase biedt je de mogelijkheid om beveiligd te chatten via Twitter en Facebook, zonder dat je je telefoonnummer of e-mailadres bekend hoeft te maken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van end-to-end encryptie, zodat alleen jij en de ontvanger het bericht kunnen lezen. Je hebt alleen een gratis Keybase-account nodig. Lees ons artikel over Keybase voor de verdere mogelijkheden van deze app.

We hebben op iCulture nog relatief weinig aandacht besteed aan Bear en dat is onterecht. Deze mooie en duidelijke notitie-app werkt goed en krijgt steeds meer opties. Het is daarom een goede kanshebber om de standaard notities-app op je iPhone te vervangen, zeker nu er nieuwe functies zoals tekenen en VoiceOver in zitten. Lees ons artikel over Bear 1.2 voor de overige verbeteringen in deze update.

Magikarp Jump

The Pokémon Company heeft een gloednieuwe game uitgebracht, waarmee je Magikarp gaat opvoeden en kweken. Alles draait om ‘de meest waardeloze Pokémon’ die er bestaat – totdat de spartelende vis transformeert tot een Gyarados en opeens nuttig te gebruiken is op een gym. Lees ons artikel over Magikarp Jump voor meer info over deze game.

TripMode 2.0 voor Mac

We zijn op de redactie van iCulture gek op TripMode, de handige app waarmee je je dataverbruik in de gaten houdt. Vooral interessant nu de roamingkosten nog net niet zijn afgeschaft, want als je in het buitenland via je persoonlijke hotspot wilt internetten, wil je natuurlijk niet dat je (beperkte) buitenlandbundel in één keer wordt leeggezogen. TripMode 2.0 laat je nu specifieke profielen aanmaken, bijvoorbeeld voor gebruik in eigen land en daarbuiten. Lees ons artikel over TripMode 2.0 voor de overige verbeteringen in deze update.

TripMode 2.0 is alleen te downloaden via de website van de ontwikkelaar.

1Password

De makers van 1Password hebben steeds nieuwe ideeën om de app nuttiger te maken. Zo hebben ze nu een Travel Mode toegevoegd, speciaal bedoeld voor mensen die veel moeten reizen naar de VS. Je kunt met één druk op de knop je gevoelige accounts verwijderen van je toestel, zodat autoriteiten niet in je Facebook- en Twitter-account kunnen snuffelen. Lees ons artikel over 1Password Travel Mode voor de overige verbeteringen in deze update.

NU.nl

De app van NU.nl heeft geen hamburgermenu meer. Een nieuwe appindeling zorgt dat je sneller door de katernen Economie, Entertainment en Sport kunt bladeren. Het hamburgermenu heeft nu plaats gemaakt voor een herkenbare knoppenbalk onderin het scherm. Lees ons artikel over NU.nl voor de overige verbeteringen in deze update.

KNIPPR

KNIPPR bracht de update op vrijdagmiddag uit, dus grote kans dat je ‘m helemaal over het hoofd hebt gezien omdat je hoofd stond naar leuke-dingen-doen. De app heeft een moderner design gekregen en ondersteunt nu picture-in-picture. Lees ons artikel over KNIPPR 2.0 voor de overige verbeteringen in deze update.

Line ’em Up!

Deze Nederlandse app helpt je met kiezen op muziekfestivals. Er zijn zoveel acts en zoveel bands, dat je uiteindelijk terechtkomt bij de bekende namen zoals Justin Bieber en Chance the Rapper. Maar er is zoveel méér en deze app helpt je om ook de minder bekende bands te ontdekken. Lees onze review over Line ’em Up om te weten waarom we dit ‘de perfecte app voor muziekfestivals’ noemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.