Nieuwe NU.nl-app maakt navigeren makkelijker dankzij nieuwe knoppenbalk

De app van NU.nl heeft een nieuw design gekregen, waardoor navigeren een stuk makkelijker is. In plaats van het onoverzichtelijke hamburgermenu, is er nu een duidelijke knoppenbalk.

NU.nl met nieuw menu op de iPhone.
NU.nl heeft zojuist een nieuwe versie van haar app (link) in de App Store gezet. De grootste verandering is het verdwijnen van het menu, want dit heeft plaatsgemaakt voor een knoppenbalk onderin het scherm. Hierdoor is het menu een stuk overzichtelijker geworden, waardoor de verschillende onderdelen van de app beter te bereiken zijn.

NU.nl met nieuwe app-indeling

De app van NU.nl had door alle katernen zoals Economie, Entertainment en Sport, een redelijk onoverzichtelijk menu. Met tijdsgebonden onderwerpen zoals de eindexamens, verkiezingen of sportevenementen, stond het menu bomvol met onderwerpen en subkopjes. Al deze onderdelen zaten verstopt in een hamburgermenu in de linker bovenhoek. De app-indeling is nu op de schop gegaan, waardoor het navigeren een stuk eenvoudiger geworden is. De gewijzigde indeling geldt zowel voor de iPhone- als de iPad-versie.

NU.nl met nieuw menu voor betere navigatie.

Het hamburgermenu heeft nu plaats gemaakt voor een herkenbare knoppenbalk onderin het scherm. Hier vind je de kopjes Voorpagina, Net binnen, Video’s en Bladeren. Deze onderdelen zaten eerst allemaal verstopt in het hamburgermenu, samen met alle katernen van NU.nl. Nu deze altijd onderaan in beeld staan, is het een stuk makkelijker om bijvoorbeeld de meest recente nieuwsartikelen te raadplegen. De losse onderdelen zoals Entertainment, Sport en Lifestyle vind je nu via een uitklapmenu op de voorpagina. De app is verder ongewijzigd gebleven. De Apple Watch-app die een tijd geleden verwijderd is, is helaas nog niet terug.

De app van NU.nl is al de zoveelste app die afscheid neemt van het hamburgermenu. Onlangs is de navigatie van de KLM-app op de schop gegaan en heeft ook KNIPPR nu geen hamburgermenu meer, maar een ouderwetse knoppenbalk. Deze trend is al jaren aan de gang en nu is dus ook de app van NU.nl overstag gegaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2017, 12:38
Categorie Apps
Onderwerp nu.nl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.