Apple Park 3D modellen

Apple Park nu in 3D-modellen te bekijken

Apple Park is nu in 3D-modellen te bekijken in de Apple Kaarten-app. Je ziet ook wandelpaden, een vijver en aanduidingen voor bijzondere locaties.

Apple heeft de beelden van Apple Park verbeterd in de kaarten-app. Het toekomstige hoofdkantoor is vanaf nu in 3D-beelden te zien, waarbij je wandelpaden en nuttige plaatsen ziet.

Apple Park 3D modellen

Apple Park in 3D-modellen

Apple is nog druk bezig om Apple Park in te richten, maar de grote lijnen zijn al zichtbaar. In de Kaarten-app zijn de beelden daarom ook bijgewerkt, met 3D-modellen van de gebouwen en meer aanvullende info over het terrein. Je zit bijvoorbeeld de wandelpaden waar de medewerkers straks van hun lunchpauze genieten. Ook het eenrichtingsverkeer naar de parkeergarages en andere voorzieningen zijn terug te vinden rondom het ‘ruimteschip’. Bij de bijzondere plekken valt het Steve Jobs Theater op, het ronde gebouw waar Apple in de toekomst productaankondigingen gaan doen. Je zult zelf op zoek moeten gaan naar het fitnesscentrum, het R&D-gebouw en de parkeergarages, want die zijn niet als zodanig aangegeven.

Afgelopen maart voegde Apple satellietbeelden van Apple Park toe, die sindsdien niet meer zijn bijgewerkt. Ze wekken de indruk dat Apple Park nog een bouwput is – en in zekere zin is dat ook nog steeds het geval. Zo is het nog niet gelukt om de groenvoorziening (bestaande ui 9.000 bomen) af te ronden en op sommige plekken staan ook nu nog kranen en graafmachines.

Apple Park 3D terrein

Wie de voortgang van Apple Park wil volgen, kan het beste kijken naar de vele dronebeelden die minstens één meer per maand worden gemaakt door enthousiaste fans. Bij nachtopnames is het zelfs mogelijk om alvast naar binnen te kijken. Daarbij bleek dat de buitenkant van het hoofdgebouw vrijwel klaar is, maar dat er nog lang niet overal meubels staan. Apple beloofde dat in april de eerste medewerkers zouden verhuizen naar het nieuwe hoofdkantoor, maar dat geldt waarschijnlijk nog maar voor een minderheid. Het R&D-gebouw is al een paar maanden af en daar zijn al wel medewerkers aan de slag gegaan. Uiteindelijk moeten er meer dan 12.000 Apple-medewerkers een plekje vinden.

Ook meer nuttige plaatsen in Nederland?

iCulture-lezer Guido stuurde ons onderstaande screenshots. Volgens Guido zijn er nu meer nuttige plaatsen (POI’s) op de kaarten te zien dan voorheen. Het is echter lastig na te gaan of en wanneer ze dan voor iedereen te zien waren, dus we houden even een slag om de arm of er de laatste tijd echt meer POI’s zijn toegevoegd:

Apple Maps Ridderzaal Den Haag en bekende gebouwen Amsterdam

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2017, 14:25
Categorie Apple
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, apple park

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.