iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Rabo Bankieren, Sarahah, Vidrio en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de apps die op onze website zijn besproken, zoals Rabo Bankieren, Sarahah, Vidrio en meer.

App Gemist logoIn de rubriek ‘App Gemist’ lees je elke zondag over de interessantste apps die de afgelopen week zijn verschenen of die een flinke update hebben gekregen. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke apps komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal overzichtelijk bij elkaar in een nieuwe editie van App Gemist.

Rabo Bankieren

Deze week verscheen de eerder aangekondigde update voor Rabo Bankieren. Dankzij de nieuwe knoppenbalk zou je daarin sneller moeten kunnen navigeren. Ook kun je betaalverzoeken vanuit de app aanmaken en beheren. Meer over deze vernieuwingen lees je in ons artikel over Rabo Bankieren.

Sarahah

Na Secret, Gossup en Yik Yak is Sarahah de nieuwste app waarmee je anoniem je gal kunt spuwen (of een constructieve reactie kunt geven). Het idee is dat je geheel anoniem commentaar kunt geven op mensen, al blijkt in de praktijk dat anonimiteit vaak tot ongewenste resultaten leidt. Hoe (en of) het werkt en wat nadelen zijn lees je in ons artikel over Sarahah.

Half a Calc

De naam zegt het eigenlijk al: Half a Calc. Voor de ene helft is deze app dus een rekenmachine en voor de andere helft…een internetbrowser. Je kan dus browsen terwijl je een rekensom maakt. Hoewel dat vooral handig is voor een bepaalde groep gebruikers, is er nog een andere toepassing die wél vaker van pas kan komen. Hoe dat werkt lees je in ons artikel over Half a Calc.

Vidrio

Met de gratis Mac-app Vidrio maak je uitlegvideo’s op je Mac. Daarin is de app niet uniek, maar het is wel de enige app waarbij je ook zelf in beeld bent zodat je dingen kunt aanwijzen. Hoe het precies werkt zie je in de video in ons artikel over Vidrio.

Downloaden: via de website van de ontwikkelaar

Facebook

Facebook bindt nu ook in Nederland en België de strijd aan met Marktplaats en andere verkoopplatformen. Deze week ging namelijk Marketplace van start, waarmee je nu ook op Facebook tweedehands spullen koopt en verkoopt. Ook kwam Facebook deze week met updates voor het nieuwsoverzicht en andere verbeteringen.

Instagram

Niet alleen Facebook had deze week meerdere updates in petto, want ook Instagram kwam met nieuwe functies. Zo heb je dankzij geneste reacties nu meer overzicht wie op wie reageert. En met nieuwe reactiemogelijkheden voor foto’s en video’s maak je jouw reactie nog visueler en creatiever.

Twitter

Het ontdek-tabblad in de officiële Twitter-app was tot dusver nogal saai. Er viel weinig te ontdekken behalve de laatste trending topics (in de VS). Met de laatste update komt daar verandering in en krijg je ook gebundelde tweets over jouw favoriete onderwerpen voorgeschoteld, al werkt de functie momenteel nog niet bij iedereen. Lees er meer over in ons artikel over Twitter.

WhatsApp Desktop

Het heeft even geduurd, maar de Status-functie van WhatsApp werkt nu ook in de desktop-app van WhatsApp. Je kan Status-berichten van je vrienden bekijken of zelf maken als je de mobiele app gekoppeld hebt met de desktopversie (app of web). Hoe het werkt lees je in ons artikel over WhatsApp Desktop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.