Face Dance Challenge

Ga gekke bekken trekken met Face Dance Challenge

Met Face Dance Challenge doe je gezichten na die op het scherm verschijnen. Denk aan Dance Dance Revolution, maar dan met emoji.

Met Face Dance Challenge doe je gezichten na die op het scherm verschijnen. Denk aan Dance Dance Revolution, maar dan met emoji.

Face Dance Challenge

Face Dance Challenge

Apps waarin je jezelf voor schut zet, hebben een merkwaardige aantrekkingskracht op mensen. Zo ook bij Face Dance Challenge, dat aanvankelijk populariteit vergaarde in Azië maar nu ook in Nederland aan het doordringen is. Je kiest een muzieknummer en tijdens het afspelen probeer je de emoji na te doen die in beeld verschijnen. Doel is om een zo hoog mogelijke topscore te halen. Je gaat lachen, een duckface doen of met je ogen rollen. De app maakt daarbij een filmpje van je gezicht en dan is het natuurlijk lachen, gieren, brullen om dat met anderen te delen.

De app maakt gebruik van gezichtsherkenning om te bepalen of jij de getoonde emoji goed nadoet. Herkent de app wat je doet, dan krijg je punten en aan het einde kun je de score vergelijken met vrienden. Je kunt het filmpje vervolgens ook nog delen op sociale media en jawel: er zijn mensen die dat ook nog doen. Met de hashtag #FaceDanceChallenge kun je ze terugvinden, al zijn het momenteel nog vooral mensen uit Hongkong, Vietnam, de Filippijnen en andere landen in Azië.

Dance Dance Revolution voor je gezicht
Face Dance Challenge lijkt wel een beetje op Dance Dance Revolution, maar in plaats van je hele lichaam doet alleen je gezicht mee. Als je het probeert zul je merken dat de app vooral punten geeft als je de juiste beweging maakt en veel minder naar de gezichtsuitdrukking kijkt. Zijwaarts kijken kan dus al punten opleveren, zonder dat je er een gekke bek bij hoeft te trekken.

Onverwacht succes
Volgens de maker, Giang Nguyen van DiffCat Game Studio in Vietnam, hebben al 700.000 mensen de app gedownload. Nguyen is een beetje door het succes overvallen. Toen hij en zijn team de app bedachten hadden ze geen idee dat de game zo snel viral zou gaan. Sterker nog: nadat Nguyen een paar dagen met zijn vrienden offline vakantie had gevierd en terugkeerde, was hij totaal verbaasd dat Face Dance Revolution in één klap een megahit was geworden. Het team heeft er vier maanden aan gewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2017, 15:53
Categorie Apps
Onderwerp gezichtsherkenning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.