iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Procreate Pocket, ADAM, Carrot Hunger en meer

In App Gemist alle belangrijke nieuwe app van de week. Met ditmaal onder andere Procreate Pocket, ADAM, Carrot Hunger, Duet Display en meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoWe weten het: de lijst met nieuwe apps die iedere week op iCulture verschijnt kan best groot zijn. Het is hierdoor vrij makkelijk om soms een app over het hoofd te zien, terwijl je hem toch graag had gedownload. Daarom zetten we alle app-besprekingen van de week ieder weekend nog even op een rij in de rubriek App Gemist. Zo kun je op een vrije middag nog eens rustig al onze besprekingen er op naslaan en de leukste apps binnentrekken.

Procreate Pocket

De teken- en schilderapp Procreate Pocket was er voor lange tijd alleen maar voor de iPad. Maar nu is er dan toch ook een iPhone-versie. Bevalt dat een beetje? Of leent de app zich toch beter voor het grotere scherm? Dat lees je in onze review van Procreate Pocket, waarin je al je creativiteit los kan laten.

Ook verkrijgbaar:

ADAM

Volgende week begint in Amsterdam een grootschalige test om de doorstroming van het wegennet te verbeteren. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de ADAM-app, die sinds de afgelopen zomer wordt getest en al een paar weken in de App Store staat. Gaat de ADAM-app iets doen wat we nog niet kennen van apps zoals en Flitsmeister? Daar komen we volgende week achter, zodra 10.000 mensen met de app gaan rondrijden. Als iCulture-lezer hoef je hier uiteraard niet op te wachten, want je kunt de app nu al installeren en ermee gaan rijden. Net als wij hebben gedaan. Lees onze review van ADAM.

Duet Display

De App Store staat vol met apps die je iPhone of iPad veranderen in een tweede Mac-scherm. Handig, maar in de praktijk werkt dit vaak nog niet zoals verwacht. Het gebruik van Wi-Fi zorgt immers voor nogal wat schermvertragingen. En dat maakt het nieuwe Duet Display zo interessant. Deze app gebruikt een iPhone-kabel om het beeld door te geven, waardoor hij flink wat sneller is dan de concurrentie. Een mooie belofte, maar maakt de app deze ook waar? De app kreeg eindelijk een update die eerdere problemen heeft opgelost – reden voor ons om hem aan de tand te voelen. Lees onze review van Duet Display.

Carrot Hunger

Na de takenlijst Carrot, de fitness-app Carrot Fit en een Carrot-wekkerapp is er nu een nieuwe app in het Carrot-imperium. Deze keer gaan we calorieën tellen met Carrot Hunger! En zoals het hoort bij Carrot gebeurt dat terwijl je beledigingen naar je hoofd geslingerd krijgt. Carrot Hunger maakt het makkelijk om te registreren wat je gegeten hebt. De app gaat er vanuit dat een calorieënrantsoen hét middel is om je doel te bereiken en en probeert je te motiveren door je dikzak of wandelend skelet te noemen. Lees de review van Carrot Hunger.

Gifx

De ontwikkelaar van Gifx kan wel eens een beerput van flauwe animaties hebben opengetrokken met zijn nieuwe app. Het is met Gifx namelijk mogelijk om gif-afbeeldingen te verwerken in een iPhone-video. Die je vervolgens makkelijk op bijvoorbeeld Instagram deelt. Met een paar taps heb je hierdoor snel een artistiek ogend filmpje gemaakt, of laat je een pixelhond door je beeld heen zwemmen. Lees de review van Gifx.

Aangepast toetsenbord

Aangepast toetsenbord, dat in het Engels de naam Custom Keyboard kreeg, geeft je nogal wat opties om je eigen toetsenbord te ontwerpen. Achter de knoppen schuilen nog veel meer mogelijkheden. Je kunt een kleur of motiefje als achtergrond instellen, maar ook een foto, al dan niet met animaties, geluiden en schaduwen. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Wel voelt het uiteindelijke toetsenbord wat traag aan. Lees onze review van Aangepast toetsenbord.

CommitTo3

CommitTo3 heeft een simpele insteek: je mag met deze app maar 3 taken opschrijven. Het idee daarachter is dat je 20 taken nooit af krijgt op een dag. Maar als je slechts drie taken noteert, moet het wel gaan lukken. CommitTo3 richt zich vooral op teams, zodat je onderling controle kunt houden of iemand zich wel aan de afspraken houdt. Je kunt CommitTo3 gratis uitproberen, maar moet daarna een jaarabonnement afsluiten. Lees onze review van CommitTo3.

Gunbrick

Op een goeie dag bestelt een naamloze held op internet een gigantische kubus met een soort kanon dat je over de weg kan laten kantelen. Waarom? Omdat hij wel zin heeft om een flink stukje te gaan joyriden! Zo begint Gunbrick, een grappige joyride-game in ouderwetse pixelstijl. We riepen het uit tot onze game van de week. Lees onze review van Gunbrick.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2015, 16:21
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.