Carrot 3.0: zeurende todo-app op iPhone nu ook handig

Hij geeft je uitbranders als je taken niet op tijd af hebt, maar todo-app Carrot is vanaf versie 3.0 wel handig met herinneringen en Siri.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Carrot iPhone todo voor nerdsDe applicatie Carrot blijft verbazen. We schreven bij de verschijning al eens over de nukkige todo-app die je uitbranders geeft als je jouw taken niet snel afrondt en je wat cynisch complimenteert als je dat wel doet. En ook de update naar versie 3.0 doet de wenkbrauwen fronzen. De iPhone-app ondersteunt nu namelijk de spraakassistent Siri om taken mee op te slaan en je kan voortaan herinneringen zetten voor afspraken, maar beide functies moet je wel eerst vrijspelen door een fors aantal taken zonder die functies af te vinken.

Het past in de stijl van Carrot. In principe is de app gewoon een takenlijst waarop je zelf je todo’s invoert die je later afvinkt – maar dan wel met een zeurende robot erin verwerkt die je duidelijk minderwaardig acht en vindt dat je alles veel sneller moet kunnen afhandelen. Daarentegen geeft Carrot je wel beloningen voor het afvinken van taken: daarmee stijg je in level. De naam van de app staat natuurlijk voor de wortel die je wordt voorgehouden om beter te presteren, en sinds versie 3.0 is daar ook echt sprake van.

Vanaf level 18 krijg je toegang tot herinneringen met pushnotificatie. Door een dubbele tik op een taak kan je er een zetten, waarna Carrot natuurlijk op geheel eigen wijze een melding geeft als het moment daar is. Vanaf level 24 krijg je toegang tot Siri-synchronisatie. Spreek ‘remind me’ opdrachten in bij de spraakassistent en je ziet ze terug in Carrot. Je hebt daarvoor wel een lijst met de naam ‘Reminders’ of ‘CARROT’ nodig in Apple’s Herinneringen-app die standaard op de iPhone staat geïnstalleerd. Als je al op level 24 bent, moet je trouwens nog twee levels omhoog voordat je de functie krijgt uitgelegd.

Carrot todo-app met persoonlijkheid iPhone Carrot boze todo-app iPhone

Ook is het mogelijk vanaf nu taken in te voeren die periodiek terugkomen. Maar om die recurring tasks te gebruiken, moet je jezelf wel hebben opgewerkt naar level 28. Is Carrot je lang niet kritisch genoeg, dan kan je vanaf level 22 de moeilijkheidsgraad Hard selecteren. Voer eenmalig ‘CARROT hard mode’ als taak in en de applicatie is je sneller zat en zeurt nog meer. Al met al zegt Carrot 3.0 (te herkennen aan de 3 in het app-pictogram, overigens) alle wensen van gebruikers te hebben vervuld in deze update. Al zal dat als gebruiker vermoedelijk niet snel zo voelen.

Downloaden: Carrot (tijdelijk gratis, normaal €0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2013, 15:13
Categorie Productiviteit
Onderwerpen carrot, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.