Carrot-wekkerapp verschenen, Carrot-takenlijst krijgt update

Carrot To-Do heeft een update gekregen en Carrot Alarm is een nieuwe app van dezelfde makers. De Carrot-apps geven brutale reacties als je je verslaapt of te laat bent.

carrot-alarmCarrot kennen we als takenlijstapp met een attitude. De app reageert brutaal als je taken bent vergeten. De makers van Carrot hebben nu een update uitgebracht van de takenlijst en brengen meteen ook een nieuwe app uit: Carrot Alarm. Deze wekkerapp reageert gepikeerd als je op de snoozeknop drukt of op het verkeerde deel van het scherm tapt. Bij het wakker worden moet je omhoog swipen (zie afbeelding); wil je nog even blijven liggen, dan veeg je naar beneden. In de tutorial leer je hoe de app bediend moet worden en zelfs dan laat Carrot Alarm al iets van z’n wrange humor zien. Zo moet je dode lichamen kwijtraken door met je toestel te schudden. Dit zijn mini-taken om je alert te maken en te zorgen dat je de instructies opvolgt. Zo niet, dan dreigt er wat.

De app zelf is eenvoudig te bedienen: door je vinger ingedrukt te houden op het ingestelde tijdstip en vervolgens omhoog of omlaag te vegen, kun je de wektijd wijzigen. Het is slim bedacht en werkt goed. Ook kun je via de instellingen de duur van de snooze-intervallen instellen. Carrot maakt je wakker met muziek of geluid en laat je daarna wat kleine taken uitvoeren. Wil je nog even blijven liggen, dan dreigt Carrot je huisdier te vermoorden. Door bonussen te verdienen klim je naar een hoger level en krijg je bijvoorbeeld nieuwe geluidjes en verhalen voor het slapengaan te horen.

Downloaden: Carrot Alarm (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Update voor Carrot To-Do

Carrot-To-DoCarrot To-Do heeft ook een update gekregen. Deze al langer bestaande takenlijstapp is volgens hetzelfde principe gemaakt. Je moet taken uitvoeren en als je niet op tijd klaar bent voor de deadline, begint Carrot boosaardige teksten uit te kramen. Carrot To-Do heeft voortaan een koppeling met Carrot Alarm: je kunt makkelijk tussen beide apps wisselen om in plaats van een taakalarm een wekalarm in te stellen. Deze koppeling werkt in beide richtingen: heb je Carrot To-Do geïnstalleerd, dan kun je vanuit Carrot Alarm meteen tappen om naar de andere app te gaan. In de vernieuwde app is ook iCloud-ondersteuning toegevoegd. Alle levels en upgrades die je op de ene iPhone hebt verdiend, zul je ook terugvinden op je andere iDevices.

De makers van Carrot hebben bovendien een aantal verbeteringen doorgevoerd bij herhalende taken. Telkens wanneer je een herhalende taak afrondt, wordt deze verplaatst naar onderaan de lijst. Er is voortaan ook een optie om jaarlijkse taken in te voeren, zoals het invullen van je belastingformulier. Nog een paar verbeteringen: een nieuw icoon, kleinere omvang van de app en kleine aanpassingen in de interface. De geluidseffecten zijn ook verbeterd en de app heeft verbeteringen in de toegankelijkheid (voor mensen met een handicap) gekregen.

Downloaden: Carrot To-Do (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2013, 12:28
Categorie Productiviteit
Onderwerpen carrot, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.