committo3-icoon-groot

Review: CommitTo3, takenlijst voor slechts drie taken

CommitTo3 is een iPhone-app waarmee je elke dag drie taken belooft uit te voeren. In teamverband hou je zo betere sociale controle.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

committo3-icoon-grootWe bespreken op iCulture regelmatig todo-apps. De insteek daarbij is vaak, dat je zoveel mogelijk taken op een lijstje moet zetten, zodat je niets vergeet. Maar dat heeft ook een nadeel: met 20 taken op een lijstje, is de kans groot dat je op een dag maar aan 5 taken toe komt. Dat kan anders: productiviteitsgoeroes hebben al lang bedacht dat het veel zinvoller is om maar een handjevol taken per dag op je lijstje te zetten. Een handjevol, zodat je zeker weet dat je ze allemaal af krijgt. Dat is dan ook de insteek van CommitTo3, een takenlijst-app waarbij je maar 3 taken opschrijft.

CommitTo3: drie taken

CommitTo3 is gemaakt door ontwikkelaar Oceanhouse Media, die ook de apps voor Dr. Seuss heeft gemaakt. Dit is een Amerikaanse kinderboekenserie die dezelfde bekendheid heeft als de Nijntje-boeken in Nederland. Maar daarna houden de overeenkomsten tussen de kinderboekenapps en CommitTo3 wel een beetje op: CommitTo3 is niet eens bedoeld voor gezinnen, maar voor zakelijke professionals en bedrijven. Je kunt met deze app namelijk ook de taken van een team in de gaten houden.

committo3-iphone-2 committo3-iphone-1

CommitTo3 gratis proberen

Voordat je met CommitTo3 kunt beginnen moet je een account aanmaken. Vervolgens kun je de app een week lang gratis gebruiken. Bevalt het, dan kun je voor het vriendelijke bedrag van €2,99 per jaar een abonnement afsluiten. Elke dag geef je in CommitTo3 aan welke drie taken je wilt uitvoeren. Je hebt daarbij de sociale controle van je collega’s, want zij zien ook of jij je drie taken wel hebt gedaan. Je vormt een team met collega’s, vrienden of kennissen en elk teamlid vult het lijstje met drie taken dagelijks in. Zodra je een taak hebt afgerond, vink je het af. Je krijgt een notificatie zodra elk van de teamleden het lijstje van drie taken heeft afgerond. Dan wil jij natuurlijk niet achterblijven en dat motiveert je weer om ook jouw drie taken nog snel even af te maken.

CommitTo3 kan bijvoorbeeld van pas komen als je met een groepje studenten een gezamenlijke opdracht moet uitvoeren. Vaak ontstaat dan irritatie, omdat de ene persoon al het werk doet en de anderen er met de pet naar gooien. Dat kun je voorkomen met deze app: zorg dat iedereen elke dag drie nuttige taken op zich neemt en CommitTo3 zorgt ervoor, dat je er zonder gedram en zonder steeds te vragen toch controle op kunt houden of mensen hun bijdrage wel leveren. Je kunt in CommitTo3 deelnemen aan meerdere teams. Ook kun je dagelijkse statistieken zien, om bij te houden welke teamleden er een potje van maken. Zitten er mensen zonder iPhone in je team, dan kunnen zij via de mobiele browser gebruik maken van de dienst.

Conclusie CommitTo3 review

CommitTo3 is een handige app voor groepen die niet dagelijks met elkaar te maken hebben, bijvoorbeeld een sportteam of een groepje vrienden die samen een feest organiseren. Door slechts drie taken per dag op te schrijven, wordt de kans groter dat je ze ook daadwerkelijk uitvoert en niet doorschuift naar de volgende dag. Bovendien zie je duidelijk als bepaalde teamleden minder hun best doen. Werk je dagelijks met collega’s samen, dan is een professionelere takenplanner of een projectmanagementtool zoals Asana of Trello misschien toch handiger. Let wel op dat het abonnementenmodel van CommitTo3 een dealbreaker kan zijn: als je met z’n tienen bent moet wel iedereen een abonnement afsluiten en dan gaat het al snel in de papieren lopen. Bovendien is het voor een tijdelijke studie-opdracht misschien wat veel gevraagd om van iedereen te verwachten dat ze een account en een abonnement op deze dienst nemen.

Pluspunten

  • Goede insteek: 3 taken per dag werkt beter dan een lange lijst met taken
  • Duidelijke statistieken en voortgang, zo hou je iedereen bij de les
  • Makkelijk samenwerken voor ad-hoc teams

Minpunten

  • Abonnementenmodel kan onhandig zijn voor tijdelijke teams

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2015, 16:19
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.