iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: RoadGuard, Google Spaces, Boom en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Boom, Google Spaces, The Roll en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Google Spaces

Google heeft al Google+, maar heeft toch een nieuwe app uitgebracht om te communiceren binnen groepen. Google Spaces is bedoeld om met een kleine groep over een bepaald onderwerp te praten. In zo’n space kun je direct YouTube-filmpjes delen en Google-zoekopdrachten uitvoeren, wat het delen van content extra makkelijk maakt. Voor Google Spaces is wel een Gmail-account nodig. Lees ons artikel over Google Spaces.

Debat Direct

Ben je helemaal into de Nederlandse politiek. Met de officiele app van de Tweede Kamer genaamd Debat Direct volg je alle debatten dei in de Tweede Kamer gevolgd worden, live vanaf je iPhone of iPad. De app heeft het complete programma met alle aankomende debatten, waar je bovendien meer kunt lezen over de onderwerpen. Ook de sprekers worden aangegeven en je kunt zelfs een notificatie instellen, waarna je een melding krijgt wanneer jouw favoriete spreker aan het woord is. Lees ons artikel over Debat Direct.

StayGo

Twijfel je over je relatie? De nieuwe app StayGo vertelt je of je bij je partner moet blijven. De app vertelt je dit aan de hand van allerlei gegevens die je in moet voeren, maar wij vonden dat de app wel heel veel van je vraagt. Als je echt de wanhoop nabij bent, kun je echter overwegen de app te gebruiken. Misschien komt hij wel tot een verrassend resultaat. Lees ons artikel over StayGo.

The Roll

Staat je toestel vol met honderden foto’s en is het voor jou een hele klus om de mooiste hiervan uit te zoeken? The Roll is een app voor de iPhone die dat voor je doet. De app analyseert je foto’s en deelt ze vervolgens in per onderwerp, zoals eten of mensen. Toch blijkt uit onze recensie dat mooi nogal een subjectief begrip is, want wat de app een mooie foto vindt hoeft niet per se de mooiste foto uit je collectie te zijn. Lees onze review van The Roll.

Boom

Met Boom kun je de muziek uit je standaard koptelefoon beter laten klinken. Of dit daadwerkelijk beter is, is natuurlijk aan smaak onderhevig. Maar feit is wel dat de muziek voller klinkt en de bas meer aanwezig is, waardoor je een andere muziekbeleving krijgt. Bovendien kun je dankzij 3D Surround zelf bepalen van welke kant je de muziek hoort. Lees onze review van Boom.

Receiver

Je kon al naar de radio luisteren op de Apple TV met diverse apps, maar Receiver is een hele uitgebreide radio- en podcast-app. De app is al een tijd beschikbaar op de iPhone, iPad en Apple Watch, maar nu dus ook op de Apple TV. Je kunt in de app een lijst met favoriete zenders maken, die bovendien gesynchroniseerd worden via iCloud met al je andere apparaten. Lees ons artikel over Receiver.

Easy Calendar

Easy Calendar van de Nederlander Tom van Zummeren bestaat al een tijdje, maar is deze week helemaal vernieuwd. Versie 4.0 is gemaakt in Apple’s eigen programmeertaal Swift en bevat vele nieuwe functies, zoals het instellen van verschillende kleuren, een opnieuw ontworpen maandoverzicht en de toevoeging van 3D Touch, zowel vanaf het appicoon als in de app zelf met Peek & Pop. Lees ons artikel over Easy Calendar.

Regionale omroepen

Als je één van de apps van de vele regionale omroepen op je iPhone of iPad hebt staan, heb je vast gemerkt dat er deze week een grote update klaar stond. Dankzij de update zijn de apps helemaal opnieuw ontworpen met een veel overzichtelijkere interface. Ook kun je onderwerpen volgen en meldingen krijgen als er nieuwe artikelen over gepubliceerd worden. Ook de Apple Watch-app is aangepast, want deze werkt nu met watchOS 2. Lees ons artikel over de apps van de regionale omroepen.

In het artikel vind je de verschillende downloadlinks van de twaalf apps.

RoadGuard

Pech onderweg met een auto of motor is nooit fijn, maar RoadGuard wil ervoor zorgen dat je weer snel de weg op kan. RoadGuard is een soort on-demand dienst voor autopech. Via de app bestel je een monteur, waarbij van tevoren de kosten weergegeven worden. Verder kun je via de app zien waar de monteur zich bevindt en hoelang het duurt voordat hij bij je is. Lees ons artikel over RoadGuard.

Infuse

Infuse is een praktische mediaspeler voor de iPhone, iPad en Apple TV, waardoor je allerlei videobestanden kan afspelen. De nieuwste versie heeft een aantal handige nieuwe functies gekregen, voor allerlei verschillende systemen. Zo kun je op de Apple TV makkelijker video’s terugvinden dankzij de nieuwe Library View, terwijl je op iOS kunt zoeken naar video’s dankzij Spotlight-integratie. Lees ons artikel over Infuse.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.