Easy Calendar 4 update

Easy Calendar 4.0 compleet vernieuwd: nachtthema, 3D Touch en nieuw design

Easy Calendar 4.0 is in de App Store verschenen. Deze vernieuwde Nederlandse agenda-app heeft een nachtthema, werkt met 3D Touch en is in meerdere kleuren te gebruiken.

De Nederlandse app Easy Calendar 4.0 (link) is in de App Store verschenen. Deze agenda-app wordt gemaakt door Tom van Zummeren, die er in zijn vrije tijd aan werkt. Het kostte hem anderhalf jaar om deze nieuwe versie te maken, die volledig herschreven is in Swift, Apple’s eigen programmeertaal.

Easy Calendar 4 update

Easy Calendar 4.0 in allerlei kleuren

Nu Sunrise stopt zijn er genoeg mensen op zoek naar een vervangende agenda-app. Easy Calendar biedt niet een volledige overlap van functies. Uitgangspunt van Easy Calendar is dat alle functies die je vaak nodig hebt onder handbereik zijn en dat je afspraken snel kunt wijzigen. Met allerlei in-app aankopen vul je je agenda aan met evenementen, maanstanden, religieuze feestdagen en meer.

De vernieuwde Easy Calendar-app biedt meerdere kleurthema’s om uit te kiezen. Roze, blauw, oranje of groen: als je het wat feller of wat rustiger wil hebben kan dat met de nieuwe kleurtjes. De app zelf ziet er bovendien veel strakker uit en voelt soepeler aan tijdens het gebruik. Voor slechtzienden is er de mogelijkheid om het grootte van het lettertype aan te passen. Hoe groter de letter die je instelt, hoe beter het leesbaar is. Maar je kunt ook kiezen voor een extra klein lettertype, zodat je meer afspraken in beeld hebt.

Easy Calendar: snel afspraken aanpassen Easy Calendar: weekoverzicht

Design-aanpassingen en 3D Touch
Ook wat het design betreft zijn er aanpassingen gedaan. Het maandoverzicht is opnieuw ontworpen en de weekindeling is nu aanpasbaar. Zo kan je bijvoorbeeld voor kiezen om het weekend groter te maken als je veel activiteiten in het weekend hebt. Voor nachtelijk gebruik is er een zwart thema gemaakt, zodat het minder vermoeiend is om je agenda te bekijken.

Easy Calendar heeft nu ook ondersteuning voor 3D Touch: er zijn snelle acties op het beginscherm-icoon toegevoegd, zodat je snel naar veelgebruikte functies kunt springen. Met peek & pop druk je op een dag om deze groter te maken. Ook kun je in het maandoverzicht dankzij 3D Touch even ‘spieken’ welke activiteiten er op een bepaalde dag staan gepland.

Easy Calendar: afspraak toevoegen Easy Calendar: maandoverzicht

Tom heeft tenslotte nog wat meer aanpassingen gedaan, zoals het universeel maken van de app voor iPhone en iPad. De voormalige iPad-app is daarom uit de App Store verdwenen. Ook worden alle schermformaten nu ondersteund, inclusief de iPad Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2016, 14:00
Categorie Apps
Onderwerpen agenda, calendar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.