StayGo-app vertelt of jij je partner moet dumpen

De app van StayGo vertelt je hoe goed je relatie is en of je je partner maar beter kunt inruilen voor een ander. Ook kun je meerdere partners met elkaar vergelijken. Maar daarvoor moet je wel heel veel persoonlijke informatie invullen.

Dating-apps zijn ontzettend populair. Hoeveel van je vrienden hebben bijvoorbeeld Tinder geïnstalleerd? StayGo (link) pakt het echter net even anders aan. Deze app is bedoeld voor mensen die een relatie hebben en willen weten of ze hun partner moeten dumpen. De vraag is natuurlijk of je zo’n soort beslissing aan een app over wilt laten.

StayGo

StayGo: is jouw relatie nog levensvatbaar?

Om de app te gebruiken moet je eerst wat informatie over jezelf en je partner toevoegen. Denk aan geboortedata, waar je woont en in wat voor relatie je zit, bijvoorbeeld een serieuze relatie of niets meer dan daten. Daarna wordt je geluksgevoel in de relatie bepaald door drie vragen per dag te beantwoorden. Dit zijn vragen als “hoe tevreden ben je met je relatie?” en “als je partner vraagt om over zichzelf te praten, dan zou hij waarschijnlijk…”, waarna je kunt kiezen uit vier opties. De allereerste keer moet je overigens meer vragen (namelijk twintig) beantwoorden, zodat er een geluksprofiel samengesteld kan worden.

De vragen die je moet beantwoorden kunnen soms wel erg persoonlijk zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd hoe geïnteresseerd jij en je partner zijn in het gebruiken van een blinddoek tijdens de seks en of jullie graag sexy ondergoed dragen in bed.

Na het beantwoorden van de vragen krijg je een score te zien voor jouw relatie, die je vervolgens ook per categorie kunt bekijken. Zo kun je volgens de makers van StayGo zien waar je nog aan moet werken in je relatie, wil je deze voortzetten. In totaal gaat het om twintig categorieën, waaronder passie, geld en conflicten.

StayGo dit zijn je partners StayGo profiel van je partner

Wetenschappelijk onderbouwd
Erg leuk die score natuurlijk, maar waarom zou je op basis daarvan je relatie voortzetten of beëindigen? Volgens de ontwikkelaars is het niet zomaar giswerk, maar combineren ze “sociale feedback met wetenschappelijke methodes om romantische relaties met opmerkelijke nauwkeurigheid te evalueren”. De score zou dus “wetenschappelijk accuraat zijn”.

Overigens kun je ook je vrienden en je familie uitnodigen om commentaar te geven op de kwaliteit van je relatie, al is dat misschien niet het beste idee. Daarnaast is het mogelijk om meerdere partners aan de app toe te voegen, mocht je nog twijfelen tussen potentiële partners. Maar misschien is het uiteindelijk beter om gewoon te luisteren naar je hart.

In StayGo kun je een account aanmaken met Facebook of met een e-mailadres. Je moet in deze app erg persoonlijke en privacygevoelige informatie invullen over jezelf en je partners, zoals geboortedatum, postcode en dergelijke. Deze informatie is verplicht om de app te kunnen gebruiken. Wil je je privacy beschermen, dan raden we aan om fictieve namen en persoonsinformatie in te vullen. De privacyvoorwaarden zijn duidelijk vindbaar in de app en beschrijven dat ze de data gebruiken om jouw gebruikservaring te verbeteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2016, 15:12
Categorie Apps
Onderwerp dating

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.