Duolingo chatbots.

Sneller Spaans, Frans of Duits leren met de chatbots van Duolingo

Bij het leren van een taal is een gesprek aan gaan in een vreemde taal een essentieel onderdeel. De populaire taalapp Duolingo heeft daarom een nieuwe functie geïntroduceerd. Met chatbots ga je op een leuke manier een conversatie aan in een vreemde taal.

Duolingo chatbots.
Duolingo (link) is een populaire app waarmee je een taal kunt leren. De app is gratis te gebruiken en bevat meerdere taalpakketten, maar vandaag hebben ze iets nieuws geïntroduceerd waardoor het onder de knie krijgen van een vreemde taal nog veel makkelijker moet worden. Met chatbots kun je kijken hoe goed je de taal daadwerkelijk beheerst door een leuk gesprekje aan te gaan in één van de drie talen.

Duolingo Bots: chatbots om je taalvaardigheid te testen

Het is natuurlijk leuk en aardig als je via een app een taal kunt leren, maar je weet pas echt of je een taal goed beheerst als je de straat op gaat en mensen spreekt waarbij die vreemde taal hun moedertaal is. Daarom heeft Duolingo de nieuwe Bots geïntroduceerd. Je kunt met deze chatbots een gesprek aan gaan alsof je met een mens praat. Uiteraard geeft de chatbot alleen antwoord in de vreemde taal, zodat je al je kennis in de praktijk kunt brengen.

Gesprek met een chatbot in Duolingo.

De chatbots van Duolingo zijn momenteel beschikbaar voor drie talen: Spaans, Frans en Duits. Je vindt de bots onderin het hoofdmenu na het selecteren van een taal. Je gaat een gesprekje aan met de aanwezige chatbot die jou vervolgens voorstelt aan zijn of haar vrienden. Er zijn verschillende chatbots aanwezig, zoals chef Roberto, Renée de taxichauffeur en Ada de politie-agente. De chatbot stelt jou vragen en het is dan aan jou om hier een goed en passend antwoord op te geven. Voor elk goed gegeven antwoord krijg je een punt die opgeteld wordt bij je dagelijkse doel. Kom je er even niet uit, dan kun je altijd hulp opvragen bij het geven van een goed antwoord.

De chatbots zijn alleen te vinden in de iOS-app van Duolingo. Op dit moment kun je alleen chatten door te typen, maar op den duur zouden ook gesproken conversaties mogelijk zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2016, 18:23
Categorie Apps
Onderwerp duolingo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.