That Dragon, Cancer

Deze indrukwekkende game vertelt over de strijd tegen kanker

That Dragon, Cancer is een indrukwekkende autobiografische game over de strijd tegen kanker. Beleef mee hoe de ouders van Joel Green de strijd tegen de gevreesde ziekte navertellen.

Numinous Games heeft een opmerkelijke nieuwe titel uitgebracht. In ‘That Dragon, Cancer’ draait het niet om een vrolijke fantasiewereld, maar om een serieuze zaak. De game is gebaseerd op de ervaringen die ontwikkelaar Ryan Green meemaakte toen zijn zoontje Joel de diagnose kanker kreeg. De uitdagingen waar ze vervolgens mee te maken krijgen vind je terug in de game, die tegelijk een eerbetoon aan het zoontje is.

That Dragon, Cancer

That Dragon, Cancer

Helaas is Joel in maart 2014 overleden, toen de game al in ontwikkeling was. Daardoor is de insteek van de game iets veranderd, waardoor het nu meer een interactieve autobiografie is geworden. Bijzonder aan deze game is dat de makers een moeilijk onderwerp durven aan te snijden, waarbij het woord ‘vermaak’ niet op z’n plaats is.

Nu we deze week de vijfde sterfdag van Steve Jobs herdenken – ook kankerpatiënt en met een enorme erfenis aan mooie producten – is het goed om te zien hoe anderen ook iets proberen achter te laten op deze wereld. Sommige mensen houden een dagboek bij, anderen maken een app waarmee je medicatie of pijnervaringen kunt vastleggen. Bij That Dragon, Cancer hebben de makers gekozen voor een verhalende app, waarbij je wordt meegesleurd in het ervaringen van Joel Green. Zijn vier jaar durend gevecht tegen kanker is terug te vinden in een interactieve ervaring waarmee je zo’n twee uur bezig bent. Je maakt kennis met Joel en zijn ouders en hoe de strijd tegen kanker hun leven veranderd heeft. De maker wil de ervaring bieden dat je een tijdje met hem meewandelt. Meer dan 200 Kickstarter-investeerders maakten de ontwikkeling van de mooi uitgevoerde game mogelijk. Wil je het spelen, dan zul je €4,99 moeten betalen.

That Dragon, Cancer

De game biedt geen wilde actie, het gaat er vooral om rustig ermee bezig te gaan en rond te kijken. Dit doe je vanuit het perspectief van de eerste en derde persoon, waarbij je door de interacties klikt. Hou je van storytelling, dan is deze game een aanrader, die je nog lang zal bijblijven. Wil je meer weten, dan kun je de bijbehorende documentaire ‘Thank You For Playing’ kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2016, 11:00
Categorie Apps
Onderwerpen kanker, ziekte

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.