Tivoli Cube in woonkamer

Tivoli wil met minimalistische speakers Sonos verslaan

Tivoli kondigt Tivoli Art-speakers aan, draadloze speakers die je met elkaar kunt koppelen. Ze zijn minimalistische dan Sonos, waar ze mee concurreren.

Tivoli Audio ken je misschien van de retro-radio’s die zó in een designmuseum thuis horen. Met hun draadloze speakers proberen ze nu een inhaalslag te maken door Tivoli ART uit te brengen: een serie speakers die er zo minimalistisch uitzien, dat je ze bijna niet aan de muur ziet hangen.

Tivoli Cube in woonkamer

Tivoli ART: kunst of…?

ART staat voor ‘Audio Reimagined Together’, een wat gezochte benaming om duidelijk te maken dat het een kunst is om dergelijke minimalistische speakers te maken. Maar hoe moeilijk kan het zijn om kubussen en cirkels te ontwerpen en ze te bekleden met stof?

Tivoli Orb aan de muur

Er zijn twee modellen: de Cube en de Orb. Beide werken met Bluetooth en Wi-Fi. Bijzonder is dat je voor het instellen van de speakers een iPhone-app kunt gebruiken. Meteen aansluiten en in gebruik nemen als Bluetooth-speaker kan meteen vanuit de doos, maar wil je gebruik maken van de Wi-Fi-functies dan zul je de app tevoorschijn moeten pakken. Je kunt dan bijvoorbeeld twee luidsprekers koppelen tot een stereo-paar of om meerdere luidsprekers met je draadloze netwerk thuis te verbinden. Helaas zagen we ook bij deze speakers (net als bij Sonos) geen spoor van AirPlay.

Tivoli Audio-app

The Cube ziet eruit als een kubus en doet nog het meeste denken aan de Tivoli-radio’s, terwijl de Orb een platte schijf is. Beide hebben een behuizing van echt hout en zijn bekleed met stof Gabriel. De Orb kun je op een kastje neerzetten of aan de muur hangen. Aan de muur valt de Orb eigenlijk nauwelijks op, als je het stroomkabeltje wegwerkt.

Tivoli Audio Art Cube

De speakers krijgen hun minimalistische uiterlijk door het feit dat er geen knoppen te zien zijn. Het logo bovenop de Cube is echter aanraakgevoelig en bedoeld voor het spelen en pauzeren van de muziek, terwijl de overige knoppen aan de achterkant zijn verstopt, zodat je ook zonder app de boel kunt bedienen.

Tivoli Audio Art Orb

Beide speakers zijn voorzien van een 3-inch driver, ook in de Orb, die qua afmetingen een flink stuk groter is dan de Cube. Dit is gedaan omdat er bij de Cube een extra bassversterker aan de voorkant is aangebracht. En dat was nodig omdat deze speaker zo plat is. Je kunt vier speakers in een kamer combineren voor ruimtelijk geluid. Tivoli gaat ook batterijen verkopen waarmee je je speakers portable kunt maken.

Een verschil met Sonos is dat je deze speakers ook via Bluetooth kunt gebruiken, zodat het ook geschikt is voor diensten die Tivoli standaard niet ondersteunt.

Tivoli Cube in huis

Tivoli werkt samen de muziekdiensten Spotify (ook Spotify Connect), Deezer, Tidal, QQ en de muziek die lokaal op je toestel staat.

Tivoli Orb achterkant

Met de ‘Party Mode’-knop kun je makkelijk je muziek afspelen via alle speakers, zonder dat je de app nodig hebt. Druk je op deze knop, dan zal de muziek die op dat moment wordt afgespeeld via alle speakers klinken.

Tivoli Conx

Nog een ander verschil met Sonos: met de ConX-module kun je ook je bestaande speakers aansluiten. Dit apparaat werkt zoals een Chromecast Audio, maar is wel iets duurder. Je kunt ermee zorgen dat muziek draadloos naar standaard speakers wordt gestreamd. Je kunt er zelfs muziek mee streamen vanuit analoge bronnen, zoals een tv.

Tivoli Orb op een tafel

De Cube kost €199, de Orb €249 en voor de ConX betaal je €59.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2016, 14:30
Categorie Accessoires
Onderwerp speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.