‘App-gebruik groeide in 2013 met 115 procent’

Apps werden in 2013 ongeveer 115 procent meer gebruikt, aldus onderzoekscijfers van Flurry Analytics.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App Store searchGebruik van mobiele apps is in 2013 meer dan verdubbeld. Dit blijkt uit een onderzoek van Flurry in handen van The Next Web. App-gebruik over het algemeen groeide met 115 procent ten opzichte van 2012. Van alle soorten apps was de groei het grootst bij sociale applicaties: deze werden 203 procent meer gebruikt in 2013. De cijfers zijn op basis van 400.000 mobiele applicaties die met behulp van Flurry’s analysetools in de gaten worden gehouden.

Sociale netwerkapps staan bovenaan de groeilijst van Flurry, gevolgd door productiviteitapplicaties die met 149 procent zijn gegroeid. Dit zijn gelijk de enige twee categorieën die boven de gemiddelde groei van 115 procent zitten. Muziek- en media-apps groeiden met 78 procent, terwijl Lifestyle-applicaties met 77 procent in gebruik stegen. Onderstaande grafiek toont volgens Flurry de groei van alle populairste categorieën.

Flurry 2013 app-gebruik

Het onderzoek van Flurry kijkt naar hoeveel apps zijn gebruikt, niet naar de hoeveelheid downloads of aankopen in de App Store. Daarover bracht Apple onlangs wel zelf cijfers naar buiten: in 2013 zou er in totaal 10 miljard dollar zijn omgezet in de App Store. Het onderzoek van Flurry bespreekt geen groeicijfers per platform, waardoor er geen onderscheid is gemaakt tussen bijvoorbeeld de iOS App Store en Google Play voor Android. Flurry’s analysetool houdt apps en webapps voor iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry en Java in de gaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 0:10
Onderwerpen app store, flurry, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.