iculture-biz
iCulture Biz

Beaconic: Nederlands bedrijf verkoopt iBeacons voor iPhone en iPad

Het Nederlandse Beaconic verkoopt iBeacons aan winkeliers, die zo informatie in specifieke delen van de winkel kunnen tonen op de iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BeaconicHet Nederlandse Beaconic verkoopt iBeacons voor winkels die locatiespecifieke informatie aan iPhone-gebruikers willen tonen. De kleine accessoires maken via Bluetooth verbinding met behulp van Apple’s nieuwe iBeacons-ondersteuning in iOS 7, waardoor hij met precisie kan zien waar een klant zich in de winkel bevindt. Hierdoor is het mogelijk om berichten te tonen in specifieke delen van de winkel via de Beaconic-app.

De iBeacons van Beaconic worden aangeboden in twee verschillende pakketten. Voor 249 euro krijg je twee beacons toegestuurd en voor 349 euro krijg je er vier. Ben je bereid 500 euro of meer neer te leggen, dan moet je contact opnemen met de verkopers om te overleggen over een mogelijke deal. Winkeliers krijgen bij hun aanschaf ook twee jaar toegang tot de Beaconic manager, zodat ze de iBeacons en de koppeling met de Beaconic-app kunnen beheren.

Er wordt steeds meer geëxperimenteerd met iBeacons. In december 2013 schreven we over Mirabeau, een internetbureau dat als eerste in Nederland een demo-applicatie met iBeacon-ondersteuning had ontwikkeld. Mirabeau maakte hiervoor gebruik van de Estimote beacon, één van de eerste iBeacons die op het moment voornamelijk wordt verkocht aan ontwikkelaars die ermee willen testen. Apple maakt sinds december 2013 gebruik van iBeacons in Amerikaanse Apple Stores. Op technologiebeurs CES werd afgelopen week een speurtocht met de nieuwe technologie geïntroduceerd.

Beaconic lijkt wel prijziger dan de concurrentie. De apparaatjes van Estimote worden aangeboden voor 99 dollar, waarvoor je er gelijk drie krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2014, 19:05
Categorie Accessoires
Onderwerpen ibeacons, iculture biz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.