angela-ahrendts

Angela Ahrendts legt uit waarom Apple Watch echt niet in winkels verkrijgbaar is

Apple's retailbaas Angela Ahrendts heeft het winkelpersoneel bijgepraat over de launch van de Apple Watch en nieuwe MacBook.

angela-ahrendtsApple’s retailbaas Angela Ahrendts heeft een video gemaakt, waarin ze Apple-winkelmedewerkers informatie geeft over de stand van zaken rond de Apple Watch en de 12-inch MacBook. Ze legt in de video uit waarom Apple besloten heeft om voorlopig geen Apple Watch-exemplaren via de winkels te verkopen. Een Apple Store binnenlopen en met een Apple Watch weer naar buiten lopen is er dus niet bij.

In de video legt Ahrendts uit dat de Apple Watch alleen online te koop is, omdat de wereldwijde vraag groter is dan de voorraden. Ook benadrukt ze dat online bestellen de best mogelijke ervaring geeft, omdat je meteen weet wanneer je de Apple Watch krijgt toegestuurd. Er zijn volgens Ahrendts geen plannen om het bestelproces te wijzigen. Voorlopig zul je dus online moeten bestellen en wachten tot je aan de beurt bent.

Het was geen eenvoudige beslissing, en ik denk dat het erg belangrijk is om elke klant eraan te herinneren dat dit niet zomaar een nieuw product voor ons is, maar dat het een compleet nieuwe categorie is. Het is de eerste keer dat we een preview van een product hebben gegeven, twee weken voordat het beschikbaar kwam.

Het goede nieuws is dat iedereen die een pre-order heeft geplaatst, vanaf komende vrijdag die bestelling geleverd krijgt.

Uit die laatste woorden moet je niet concluderen dat iedereen met een pre-order meteen al op vrijdag krijgt geleverd. De pakketjes komen vanáf vrijdag binnen bij klanten en er zullen genoeg mensen zijn die nog een paar dagen of weken moeten wachten. Ahrendts beloofde het personeel dat ze wekelijks een update zal geven en moedigde winkelmedewerkers aan om de nieuwe Apple Watch-bezitters op weg te helpen met set-ups en uitleg.

Verder verzekerde Ahrendts het personeel, dat we niet hoeven te verwachten, dat elke product-launch vanaf nu op deze manier gaat. Dit is een uitzonderlijke situatie en bij toekomstige nieuwe producten zullen er gewoon weer producten via de Apple Stores te koop zijn. Dat er dan ook weer lange wachtrijen te verwachten zijn, is een aspect dat niet ter sprake kwam.

Wat de nieuwe MacBook betreft: ook die is maar in beperkte mate voorradig. De introductie van de nieuwe MacBook was een van de beste ooit. Er blijkt vooral veel vraag naar de gouden en spacegrijze variant.

Apple Watch toch wel in winkels te koop?

Overigens lijkt Ahrendts een beetje te jokken, want er zijn een aantal winkels die beweren dat er op 24 april 2015 toch echt Apple Watch-exemplaren te koop zijn. Zo beweert designwinkel The Corner in Berlijn dat ze vrijdag een Apple Watch voor jou hebben klaarliggen (zie foto hieronder). En ook bij Collette in Parijs, bij Dover Street Market in Londen en Tokio en bij Mayfield in Los Angeles zou het horloge te koop zijn. Op deze locaties waren ook al demomodellen van de Apple Watch te zien en je kon er zelfs al bestellingen plaatsen.

apple-watch-corner

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2015, 23:18
Categorie Apple
Onderwerpen angela ahrendts, apple watch, macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.