apple-maps-connect

Vacature wijst op OV-routes voor Apple Maps

Een vacature op de website van Apple wijst erop dat Apple Maps routes met het openbaar vervoer krijgt. Apple zorgt hiervoor een software-engineer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-maps-connectApple werkt aan routes plannen met het openbaar vervoer in Apple Maps. Dat blijkt uit een vacature op de website van Apple. Drie jaar lang was het niet mogelijk om routes met bus en trein te plannen in de standaard meegeleverde kaarten-app op de iPhone. Voorheen werd Google Maps meegeleverd op de iPhone, die wel OV-routes bevatte.

Apple zoekt een software-engineer voor de Maps-divisie. Hij of zij gaat zich bezig houden met routeplanning. “Als lid van het Routing-team ga je werken aan een van de meestgevraagde functies van Apple Maps”, is te lezen in de vacature-omschrijving. Apple vraagt in de functie-eisen vervolgens om iemand met “uitvoerige kennis van openbaar vervoer”. De betreffende medewerker moet zelf veel ervaring hebben met gebruik van het openbaar vervoer, maar ook kennis daarvan op technisch niveau hebben. Interessant is dat Apple in 2013 ook al eens op zoek was naar een openbaar vervoer-expert.

Je kunt tegenwoordig wel OV-routes plannen vanuit de Apple Maps-app, maar je wordt daarvoor doorgestuurd naar apps van derden, zoals de GVB-app of de NS-app. Als Apple de OV-routes toevoegt is er nog één belangrijke functie die gebruikers graag zouden willen zien: straatweergave. Daarmee kun je vooraf kijken hoe de buurt eruit ziet, als je bijvoorbeeld een afspraak op een onbekende plek hebt of ergens een hotelkamer wilt boeken.

Er waren eerder al geruchten dat OV-informatie beschikbaar zou komen in iOS 8, maar dat is niet gelukt. Omdat Apple nu op zoek is naar een medewerker voor OV-informatie, is de kans bovendien klein dat het al gereed zal zijn als Apple op 8 juni 2015 de WWDC-keynote organiseert. Ondertussen circuleren er geruchten dat er vertraging is in het Apple Maps-team, omdat het een organisatorische chaos is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2015, 13:53
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, openbaar vervoer, vacature

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.