Analist: ‘Apple-televisie gaat iPanel heten en kost 1250 dollar’

Analist Peter Misek denkt dat Apple haar televisie iPanel gaat noemen. De televisie komt in mei op de markt voor 1250 dollar en maakt gebruik van Sharp's IGZO-technologie.

ipanelAnalisten zijn niet altijd de meest betrouwbare bronnen als het om nieuwe Apple-producten gaat. We zullen daarom moeten afwachten of analist Peter Misek het bij het juiste eind heeft. Misek beweert, dat Apple de langverwachte televisie niet iTV maar iPanel gaat noemen. Er zullen aanvankelijk 5 miljoen stuks worden geproduceerd, die in mei op de markt komen. Misek denkt dat iTV een naam is die teveel doet denken aan een traditionele televisie, terwijl het product van Apple juist veel meer kan. Het kan dienstdoen als computerscherm, gameconsole, mediahub, bedieningsscherm voor huisautomatisering en nog veel meer. Bovendien zou Apple problemen met het Britse tv-netwerk ITV krijgen als de naam iTV toch wordt doorgezet.

Dat Apple een televisie gaat maken, is geen geheim meer. Steve Jobs-biograaf Walter Isaacson sprak afgelopen maandag in Amsterdam onomwonden over Apple’s tv-plannen, overigens zonder veel details te geven. Misek voorspelde verder dat Apple de televisie voor 1250 dollar gaat verkopen, met een brutomarge van 30 procent. In de televisies zullen IGZO-panelen van Sharp worden gebruikt. Die claim wordt al in twijfel getrokken, omdat de IGZO-panelen nog niet rijp voor de markt zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2012, 22:40
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple tv, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.