Apple onderzoekt patroonherkenning voor iOS-camera’s

Apple heeft een patent ingediend om patroonherkenning met camera's mogelijk te maken. Zo kun je aan de hand van een filmposter bioscooptijden of de biografie van een acteur opvragen.

iphone-4s-cameraToekomstige camera’s in iOS-apparaten zouden wel eens een nieuwe functie kunnen bevatten. Uit een patent dat vandaag door het Amerikaanse Patent Office werd gepubliceerd, denkt Apple na over patroonherkenning. Zo wordt het mogelijk om ISBN-nummers, telefoonnummers en andere gestructureerde informatie te herkennen. Het idee is afkomstig van Cedric Bray en Oliver Bonnet, twee Franse medewerkers van Apple. Met de camera in de iPhone, iPad of iPod touch kun je objecten scannen en vervolgens een activiteit uitvoeren op basis van de context.

Scan je bijvoorbeeld een filmposter, dan krijg je meteen een lijst met bioscooptijden te zien. Je kunt ook inzoomen op één van de gezichten op een filmposter en informatie over de acteur opvragen. Blader je in een tijdschrift en richt je de camera op een URL, dan wordt deze meteen geopend. In principe is dat momenteel al mogelijk, bijvoorbeeld door een QR-code in een tijdschrift te zetten. Maar Apple’s vinding kan ook uitgeschreven URL’s aan. De patentomschrijving houdt de mogelijkheid open om de vinding niet alleen in iOS-apparaten, maar ook in MacBooks en iMacs te gebruiken. Het systeem bestaat uit meerdere onderdelen, zoals gezichtsherkenning, tekstherkenning (OCR), datadetectie en contextuele commando’s.

apple camera patroonherkenning

Meer info: Patently Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2012, 22:53
Categorie Apps
Onderwerpen camera, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.