Amsterdam krijgt eerste Nederlandse Apple Store

Amsterdam krijgt in 2011 de eerste officiële Apple Store. Er is een vergunning ingediend bij de Gemeente Amsterdam en de eerste werklui zijn al ingeschakeld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

hirschgebouwNederland krijgt in 2011 de eerste officiële Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam. Dat heeft One More Thing vernomen uit informatie van meerdere bronnen. De voorbereidingen voor de opening zijn in volle gang: er zouden Nederlandse bedrijven benaderd zijn om technische en bouwkundige aanpassingen te maken voor het pand. Ook zou Apple al zijn begonnen met het zoeken van winkelpersoneel. De opening staat in het voorjaar van 2011 gepland. Het hoofdkantoor van Apple Benelux verhuisde een jaar geleden van Bunnik naar het Hirschgebouw aan het Leidseplein in Amsterdam. Op de derde verdieping van het Hirschgebouw zijn de kantoren van Apple.


Voorheen was op deze locatie een filiaal van ABN AMRO gevestigd. Momenteel is er tijdelijk een kunstgalerij gevestigd, die er exposities houdt. De medewerkers van de galerie hebben tegen OMT bevestigd dat Apple de ruimte gaat huren. Er is ook al een vergunning bij de Gemeente Amsterdam aangevraagd, om de locatie als winkel te gebruiken.

In het rode gebied hieronder zou de Apple Store gevestigd worden:

hirsch plattegrond

Volgens OMT zijn minstens twee van de bronnen ‘zeer betrouwbaar’. Sinds Apple naar Amsterdam verhuisde werd er al flink gespeculeerd over het vestigen van een Apple Store in Amsterdam. Apple was in onderhandeling met de verhuurder over de huur van winkelruimte. Er zijn inmiddels genoeg bewijzen om aan te nemen dat de Apple Store er in Amsterdam echt komt. Zelf gaan kijken? Dat kan, want de galerie op de begane grond is vrij toegankelijk. En mocht je ook interesse hebben in een kantoor in hetzelfde pand: verhuurder CBRE heeft een website over het Hirschgebouw gemaakt.

Achtergrondinfo: In Nederland zijn meerdere winkels en winkelketens waar je Apple-producten kunt kopen. Het gaat hierbij veelal om Apple Premium Resellers. Die zien er wel uit als een Apple Store, maar het zijn zelfstandige winkeliers die als reseller (wederverkoper) actief zijn. Het personeel is dan ook niet in dienst van Apple, terwijl dat bij de officiële Apple Stores wel het geval is.

Via: One More Thing

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2012, 15:52
Categorie Apple
Onderwerpen amsterdam, apple store, apple store amsterdam, leidseplein
68 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.