iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

App Bible: Nederlandse gids over iPhone- en iPad-apps

De App Bible bevat omschrijvingen van 619 apps voor de iPhone en iPad, uitgevoerd in een glossy boek. De App Bible volgt de 20 categorieën uit de App Store en maakt een overzicht van interessante apps.

app-bibleWie nog een cadeautje zoekt voor de feestdagen, kan in de boekwinkel terecht voor de App Bible. Deze Nederlandstalige gids legt in 325 glossy pagina’s uit welke 619 apps en games je op je iPhone zou moeten installeren. De iPc-applicatie ontbreekt om onbegrijpelijke redenen in deze gids, maar we gaan er maar vanuit dat lezers van iPhoneclub die al kennen. De gids bestaat uit drie delen: in het eerste gedeelte zie je de apps die alleen voor de iPhone geschikt zijn, in het tweede deel apps voor iPhone en iPad en achterin een deel over apps die alleen op de iPad te gebruiken zijn. Daarbij wordt steeds de indeling in 20 categorieën gevolgd, zoals je ook in de App Store gewend bent.


De redactie heeft een selectie gemaakt uit de applicaties die in elke categorie beschikbaar zijn, met aandacht voor Nederlandse apps. De categorie Nieuws bespreekt bijvoorbeeld de apps Uitzending Gemist, NY Times, NOS Teletekst, Kranten, NOS Journaal, Bright, NU, Omroep NL, Podcaster, Reeder, Quote 500 ’10, Blancspot en Power Unlimited (van dezelfde uitgeverij). Volgens het voorwoord is er niet geprobeerd om ‘de beste’ app op een rijtje te zetten (daar kun je immers lang over discussiëren), maar was het doel om orde in de chaos van ruim 300.000 apps te scheppen. Je leest dus ook of een game wel zo leuk is als de ontwikkelaar belooft. Bij elke app zie je een icoontje, beschrijving, screenshots, prijs, versie en omvang van het downloadbestand. Door de gids heen staan lijstjes met de top 5 van mensen die aan de gids hebben meegewerkt.

Heb je vrienden of kennissen die nog maar pas een iPhone of iPad hebben gekocht, dan is dit een leuk cadeautje om mee aan te komen. De gids heeft door het glossy boekformaat een luxere uitstraling dan een gewoon tijdschrift. De App Bible kost 10 euro en ligt vanaf dit weekend in de boekhandel. Gemiste kans: de gids is niet als ebook uitgebracht; dat zou in dit geval toch wel toepasselijk zijn geweest. En het feit dat iPc ontbreekt… dat vinden we toch ook wel een beetje jammer.

app-bible-inhoud

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.