AirPort-routers.

Apple brengt beveiligingsupdate voor AirPort uit

Apple heeft een beveiligingsupdate voor de AirPort-basisstations uitgebracht. Deze is erop gericht om de beveiliging te verbeteren. Apple verkoopt de AirPort Express en andere modellen niet meer, maar ze worden nog wel veel gebruikt.

De update voor de AirPort-basisstations dicht een aantal beveiligingslekken die misbruikt konden worden door kwaadwillenden. Ze maakten aanvallen op afstand mogelijk en het was mogelijk dat data uit het geheugen uitlekte of dat gegevens van gebruikers werden gewist. Update 7.9.1 lost in totaal acht van dergelijke bugs op, die een bedreiging vormden voor de AirPort Extreme en de AirPort Time Capsule met ondersteuning voor 802.11ac.


Zo was het korte tijd mogelijk om op afstand het geheugen uit te lezen. Ook werden drie denial of service-problemen opgelost, waarvan twee het mogelijk maakten om op afstand kwaadaardige code uit te voeren. Verder zit er een fix in om te voorkomen dat er nog persoonlijke informatie op het basisstation bleef staan na het terugzetten naar fabrieksinstellingen.

Apple stopte in 2018 officieel met de AirPort-modellen, maar brengt er nog wel op onregelmatige basis updates voor uit, die vooral gericht zijn op de beveiliging. Zo werd in 2017 nog een update uitgebracht voor de KRACK Attack-kwetsbaarheid. Ook kreeg de AirPort Express ondersteuning voor AirPlay 2.

AirPort Express

Het installeren van de AirPort-update doe je via de AirPort Utility-app voor iOS of macOS.

Heb je nog nooit van AirPorts gehoord, dan lees je in onderstaande uitleg meer erover:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2019, 8:33
Categorie Accessoires
Onderwerpen airport, beveiliging, update
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.