AirPlay-versterker van Pioneer + AirPlay-speakers van JBL en Philips

Pioneer heeft de VSX-1021-K uitgebracht, een versterker met AirPlay-ondersteuning. Philips en JBL hebben nieuwe draadloze speakersystemen met AirPlay aangekondigd.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Pioneer VSX-1021-KVoor muziekliefhebbers is één van de grootste voordelen van Apple’s AirPlay dat het, in tegenstelling tot voorloper AirTunes, in apparaten kan worden ingebouwd. Als je een versterker met AirPlay-ondersteuning hebt, dan heb je geen losse Airport Express meer nodig om muziek te streamen. Begin dit jaar lanceerden Denon en Marantz de functionaliteit al voor negen versterkers en vandaag brengt Pioneer zijn eerste versterker uit met AirPlay-ondersteuning.

De Pioneer VSX-1021-K is de eerste van in totaal acht AirPlay-versterkers die het bedrijf dit jaar wil uitbrengen. Je moet nog wel een losse WLAN-adapter kopen om dit draadloos mogelijk te maken. Naast AirPlay-ondersteuning heeft de VSX-1021 nog veel meer mogelijkheden voor iPhone- en iPad-gebruikers. Je kunt je iOS-apparaat direct met een USB-kabel aansluiten op de versterker en met de app iControlAV2 kun je de versterker bedienen.

Philips Fidelio SoundSphereOok andere bedrijven hebben nieuwe AirPlay-apparaten aangekondigd. JBL heeft de On Air Wireless gemaakt, een draadloos speakersysteem met een schermpje waarop je informatie kunt vinden over de muziek die je luistert. Het apparaat heeft daarnaast een ingebouwde iPhone-dock. Dit voorjaar moet hij uitkomen; hoeveel hij gaat kosten is nog niet bekend.

Philips heeft de docking speakers Fidelio SoundSphere aangekondigd. Dit draadloze speakersysteem, met een opvallend design heeft Wi-Fi ingebouwd en ondersteunt AirPlay. In mei komt hij op de markt voor 799 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2011, 22:04
Categorie Accessoires
Onderwerpen airplay, philips, pioneer, sound, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.