iPhone wordt universele afstandsbediening dankzij Peel

Met Peel fruit en de bijbehorende applicatie kun je je televisie en randapparatuur bedienen met je iPhone of iPad.

PeelEen tv, een settopbox, een versterker, een cd-speler, een Sonos, een Boxee Box en een Wii. Het zijn zeven apparaten die bij mij allemaal in één kast in de woonkamer staan. Anderhalf jaar geleden was ik het gedoe met alle losse afstandsbedieningen zo zat, dat ik een Logitech Harmony-remote heb gekocht om alle apparaten mee te bedienen. Het werkt erg goed, maar het is en blijft een normale afstandsbediening met knopjes die altijd dezelfde layout heeft. Wat zou het mooi zijn als ik de functionaliteit van die afstandsbediening op mijn iPhone of iPad zou kunnen hebben. De Amerikaanse startup Peel wil dat voor elkaar krijgen.

Het bedrijf verkoopt een apparaatje, genaamd Peel Fruit, dat ervoor zorgt dat je iPhone met al je apparaten kan communiceren. Het zet namelijk de commando’s die je doet in de Peel-app om in infraroodsignalen richting je apparatuur. Hiervoor moet het peervormige apparaatje wel in het zicht van al je apparaten staan, bijvoorbeeld op de salontafel.

De applicatie beperkt zich voor het bedienen van de meeste apparaten tot een redelijk normale afstandsbediening. In de VS krijg je bij het kijken van televisie echter een hele andere manier van bedienen: je kiest uit de programma’s die dan op tv zijn en vervolgens zapt je Peel Fruit automatisch naar de juiste zender. In de zomer wordt eenzelfde soort integratie met Netflix en TiVo mogelijk, maar daar hebben we in Nederland vrij weinig aan.

Voorlopig is er dus weinig meerwaarde, zeker voor ons in Nederland, bovenop een universele afstandsbediening, maar het is een interessant concept. Een uitbreid, Engelstalig artikel over Peel is te vinden op Techcrunch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2011, 18:43
Categorie Accessoires
Onderwerpen afstandsbediening, remote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.