Adobe lanceert tool om Flash naar HTML5 te converteren

Adobe heeft een speciale tool gelanceerd, waarmee Flash-content – zoals banners – omgezet kunnen worden naar HTML5, dat tevens geschikt is voor Mobile Safari op de iPhone, iPod touch en iPad.

Flash en HTML5Adobe heeft een nieuwe softwaretool beschikbaar gesteld, waarmee ontwikkelaars Flash-content kunnen omzetten naar HTML5-code. Hierdoor is de content ook geschikt voor iOS-devices, die zoals iedereen wel weet geen ondersteuning bieden voor Flash. Volgens Apple is de de beveiliging van de technologie te kwetsbaar, vraagt het te veel van de accu en crasht het te vaak. De tool, met de codenaam “Wallaby” is beschikbaar via Adobe Labs, de website voor betasoftware van het bedrijf. Dat betekent overigens wel dat de software nog lang niet productiegeschikt is.

De tool is momenteel ook nog te beperkt om alle mogelijkheden van Flash op het iOS-platform te kunnen bieden, al zou het de meeste Flash-banners wel moeten kunnen weergeven. Volgens Adobe is de tool in de eerste plaats ook daarvoor bedoeld. Zo ondersteunt de tool momenteel geen blend modes en filters. Ook ontbreekt nog ondersteuning voor audio, video en ActionScript. Wallaby zorgt er voor dat Flash-content omgezet wordt naar een combinatie van HTML, SVG (Scalable Vector Graphics) en CSS (opmaak van een website).

De tool is in het bijzonder getest met op WebKit-engine gebaseerde browsers, zoals Safari (evenals Mobile Safari in het iOS-besturingssysteem) en Chrome, die allebei HTML5 ondersteunen. Adobe werkt ook aan ondersteuning voor Firefox, Webkit/Android en Opera, maar die is er op dit moment nog niet. Adobe wil naar eigen zeggen eerst inventariseren hoeveel interesse er in een dergelijk product is en daarmee zorgen dat Flash-content zo breed mogelijk beschikbaar is, ook op apparaten die het standaard niet ondersteunen.

Tipgever: Martijn

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2011, 13:38
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen converteren, flash, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.