AirPlay iPhone

AirPlay-speakers geplaagd door wegvallend geluid bij iPhone 4S

Speakerfabrikant Libratone zegt dat iPhone 4S-bezitters last hebben van de nodige AirPlay-problemen met hun luidsprekers. Ook bij speakers van andere merken zou dit het geval zijn.

AirPlay iPhoneDe iPhone 4S zou voor problemen zorgen met sommige AirPlay-speakers. Muziek zou op deze speakers soms opeens wegvallen, zo schrijft speakerfabrikant Libratone op zijn website. Libratone, Apple en een aantal andere speakerproducenten zouden op het moment druk werken aan een oplossing voor dit probleem. Volgens Apple-nieuwssite iLounge zou de bug geen effect hebben op de Apple TV, maar alleen op speakers die van AirPlay gebruik maken.

Libratone beschrijft het AirPlay-probleem met de iPhone 4S in de FAQ op zijn website:

Gebruikers met de nieuwe iPhone 4S kunnen geconfronteerd worden met korte en langere periodes waarin AirPlay-audio wegvalt. Dit probleem lijkt voor te komen bij alle AirPlay-speakers (van zowel Libratone als andere speakerverkopers). We zijn druk met Apple en andere fabrikanten op zoek naar een oplossing voor dit probleem en zullen onze FAQ bijwerken wanneer we weten of het probleem ligt bij de iPhone 4S en/of de firmware van onze speakers. Ondertussen verzoeken wij je om andere iDevices of een Mac/pc te gebruiken om muziek naar onze speakers te streamen.

iLounge zegt het probleem te kunnen bevestigen, het probleem is volgens hun indringender dan eerdere AirPlay-bugs die ze tegen het lijf liepen. iLounge zou de bug alleen nog maar bij AirPlay-speakers hebben geconstateerd: de Apple TV werkt nog steeds naar behoren met de iPhone 4S.

In welke mate de AirPlay-bug voor problemen zorgt is nog niet duidelijk. Op het Apple supportforum is een thread te vinden, maar deze is niet groot genoeg om te wijzen op een grootschalige issue.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2011, 22:30
Categorie iDevices
Onderwerp airplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.