apple-tv-zwart

‘Afspraken Apple tv-dienst vergevorderd, verschijnt dit jaar nog’

Het is een tijdje stil geweest rondom Apple's tv-dienst, maar nieuwe geruchten beweren vandaag dat de onderhandelingen inmiddels vergevorderd zijn. Zien we de dienst nog voor het einde van het jaar?

apple-tv-zwart
We hebben er al een tijdje niets meer over gehoord, maar een nieuw bericht van The New York Post gooit weer wat verse olie op het vuurtje van Apple’s tv-dienst. Onderhandelingen zouden inmiddels vergevorderd zijn. De dienst moet nog eind dit jaar van start gaan.

Het artikel in kwestie noemt Amerikaanse netwerken ABC, CBS, NBC en Fox, die zich inmiddels alle vier aangesloten zouden hebben bij de dienst. “Het platform is er klaar voor en het rockt“, aldus een van de bronnen.

Lees ook: Apple start dit najaar tv-dienst met 25 zenders

Ook lokale zenders

Op dit moment zou er nog druk onderhandeld worden over de 30 procent die Apple opeist van de abonnementskosten, maar volgens anonieme bronnen begint een startdatum ergens deze herfst steeds waarschijnlijker te worden.

Om de onderhandelingen voor Apple wat soepeler te laten verlopen, schijnt er een deal gemaakt te zijn die ervoor zorgt dat Apple niet alle lokale zenders af hoeft te gaan om daar de rechten van te bemachtigen. Die onderhandelingen mogen de vier groten netwerken zelf regelen.

Waar blijft die nieuwe Apple TV?

Naast zenders van Disney en CBS -de twee bedrijven die als eerste zich achter de TV-dienst zouden hebben geschaard- moeten ook ESPN en Discovery uiteindelijk aan het aanbod toegevoegd worden, inclusief lokale zenders. Betekent dit dan ook dat we binnenkort dan toch echt een nieuwe Apple TV te zien krijgen?

Lees ook: Hoe lang nog voordat Apple met een eigen televisie komt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2015, 16:02
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.